grigorios 22.10.2020 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 Może ktoś z Was zna się na rzeczy i mógłby mi podpowiedzieć jak to się mogło stać, że zapadła mi się ziemia w miejscu odwiertu? Odwierty wykonano w lipcu. Pompa uruchomiona we wrześniu. Wszystko działa pięknie i ładnie, aż tu nagle dwa dni temu, w miejscu jednego z odwiertów, zapadła mi się ziemia. I nie chodzi tylko o to, że się po porostu ugięła, lecz że powstała dziura. W dziurze stoi woda, której nie ubywa ani nie przybywa. Najdziwniejsze jednak jest to, że gdzieś zniknęła sama ziemia. Rozumiem, że mógł się nieco ugiąć grunt, ale to wygląda tak jakby nie wiadomo skąd pojawiła się woda, która wymyła gdzieś ziemię i w efekcie powstała dziura. Może ktoś mi podpowie co się mogło stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania325 22.10.2020 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 Podczas zasypywania powstała grota, puste miejsce pod ziemią. Po opadach ziemia się osunela i pojawił się na górze otwór tak jak na zdjęciu. Nie dokładne zasypywanie, za szybko. I za dużo naraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 25.10.2020 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Niebezpieczne jest pojawienie się wody. Koniecznie zabezpieczyć żeby jakieś dziecko nie wpadło, poinformowac wykonawcę i zażądałbym odkopania i zalania wszystkich odwiertów oraz weryfikacji czy rury są poprawnie położone po zapadnięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts