Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Awaria pieca, alternatywne źródło ciepłej wody.

softstorm

Recommended Posts

Cześć.

Dziś spotkała mnie niezbyt miła rzecz, piec postanowił odmówić posłuszeństwa chwilę przed sezonem grzewczym.

Jak wiadomo terminy serwisantów są w tej chwili jakie są.

Także zanim dojedzie do mnie serwisant potrzebuję na 1-2tygodnie alternatywne źródło żeby mieć ciepłą wodę w mieszkaniu.

Czy ktoś może się podzielić doświadczeniami co najlepiej zrobić w takiej sytuacji?

Czy są jakieś grzałki podłączona do kranu? Nie znam się na tym kompletnie.

Gotowanie wody w czajniku żeby wziąć prysznic odpada.

Pozdrawiam,

S.W.

Cześć.

Dziś spotkała mnie niezbyt miła rzecz, piec postanowił odmówić posłuszeństwa chwilę przed sezonem grzewczym.

Jak wiadomo terminy serwisantów są w tej chwili jakie są.

Także zanim dojedzie do mnie serwisant potrzebuję na 1-2tygodnie alternatywne źródło żeby mieć ciepłą wodę w mieszkaniu.

Czy ktoś może się podzielić doświadczeniami co najlepiej zrobić w takiej sytuacji?

Czy są jakieś grzałki podłączona do kranu? Nie znam się na tym kompletnie.

Gotowanie wody w czajniku żeby wziąć prysznic odpada.

Pozdrawiam,

S.W.

poszukaj serwisu na fixly https://fixly.pl

zastanów się nad pojemnościowym ogrzewaczem wody w niektórych kręgach zwanym bojlerem. . Taki 50 litrowy z 2kW grzałką kupisz już za około 250 pln stawiasz na ziemi obok pieca wpinasz w rurke od ciepłej wody i tyle

Przepływowe wymagają odpowiedniej instalacji elektrycznej. Taki 5kW który nada się jako źródło ciepłej wody do łazienki ma moc 5kW a to już wymaga siły. Te mniejsze 3-4kW montuje się pod umywalki do mycia rąk. Czy twoja instalacja elektryczna uciagnie moc 4kW na gniazdku 230V ?