JacekF 23.10.2020 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Witam. Czy pogoda taka jak teraz może mieć znaczący wpływ na czas wiązania betonu? Robiłem fundament pod 3 słupki ogrodzeniowe. Koncepcja wjazdu trochę się zmieniła i musiałem podnieść je o 10 cm. W poniedziałek nadlałem betonu i dziś rozszałowałem. Od góry beton jest twardy ale po bokach jest dość miękki tzn jak bym wziął śrunokręt to spokojnie bym go wbił. Pogoda jest taka sobie tzn w dzień 18 stopni w nocy 3 stopnie no i duża wilgotność. W ziemi także pełno wody bo przez ostatni tydzień padało cały czas. Wiem że minęły typko 4 dni ale wydaje mi się że beton powinien być już twardszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 26.10.2020 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2020 Zależy jaki? Typowo po 2 tyg osiąga pełną wytrzymałość, a to że po paru dniach możesz rysować to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts