Kameleks 24.10.2020 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 Chciałbym dowiedzieć się co sądzicie o otynkowaniu ściany z dużymi ubytkami starego tynku w garażu. Ściana zbudowana jest z kamienia. Czy muszę zrywać cały istniejący tynk (dobrze się trzyma, to co słabo to odkułem) czy mogę wyrównać ubytki i położyć nowy tynk na obecny po dobrym zagruntowaniu? Dodam, że 3 lata temu testowo położyłem już tak nowy tynk na takiej samej zasadzie i nic mu nie jest, ale chcę mieć to rozwiązanie na lata i boję się jechać cały garaż. Zdjęcie: https://ibb.co/2k69zZN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 24.10.2020 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 Cementowo wapienną zaprawę zrobić mocną 1x1x6 i walić na ścianę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 25.11.2020 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Szanowny Panie,Jeżeli tynk dobrze trzyma się podłoża, to nie ma konieczności jego skuwania na całej powierzchni. Podłoże należy dokładnie oczyścić i zagruntować gruntem polimerowym głęboko penetrującym Śnieżka Acryl-Putz® GP41. Grunt wzmocni podłoże, zwiąże kurz oraz inne zabrudzenia, stworzy warstwę sczepną. Po wyschnięciu gruntu można przystąpić do wyrównania ubytków – dobrze sprawdzi się tu zaprawa wyrównawcza. Po jej aplikacji można pozostawić ściany bez dalszych prac wykończeniowych albo wykończyć je z użyciem tynku lub gładzi szpachlowej, w zależności od tego, jaki efekt chce Pan uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts