pershing1899op.pl 25.10.2020 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Witam serdecznie. 2 lata temu zasadziłem kilkadziesiąt drzewek na działce. Gmina zrobiła drogę i jest wyżej niż moja działa. Dom podniosłem żeby nie być w dole. Teraz chciałbym podnieść teren całej działki o jakieś 40cm. Czy jak zasypie przy drzewkach po te 40cm to będzie z nimi problem? A może lepiej zrobić okręgi przy drzewkach i wsypać korę ? Macie jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.10.2020 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Wszystko zależy jak duże są te drzewka - niestety najlepiej jest je wykopać i posadzić od nowa, zasypanie spowoduje chorobę drzew i ich zniszczenie. Wszelkie próby niwelowania tych 40 cm skończą się źle i dla roślin i ogólnego wyglądu działki.Musisz podjąć stanowczą decyzję i pogodzić się z faktem, że niektóre rośliny tego nie przeżyją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 27.10.2020 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2020 A może lepiej wokol domu podnieść teren A z tylu działki zostawić niżej? Tylko jak zrobić ten spad dzialki żeby było ładnie? Bo jak na 5m zrobię pochyl o 40cm to raczej ładnie to wyglądać nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.10.2020 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Możesz wyprofilować spadek, możesz zrobić dwa poziomy, rozgraniczając je murkiem oporowym z np. granitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts