selius 25.10.2020 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Cześć,Miałem rozbudowę domu, łącznie z instalacją CO w której mam dołożona 2 skrzynkę rozdzielcza, z tym że problem polega na tym, że trafiłem na montera, który zablokował mi drzwiczki od wyczystki komina rura od CO jak na zdjęciach. W jaki sposób przerobić rurę od CO, aby ominąć drzwiczki, żeby nie powstała poduszka powietrzna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 25.10.2020 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 https://ibb.co/D9FtHM9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 25.10.2020 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 https://ibb.co/b320pdR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryni 26.10.2020 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2020 Poproś instalatora, żeby poprawił fuszerkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.10.2020 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2020 To co zaproponował kolega to "przesada" - szkoda materiału i trzeba jeszcze zaślepiać, dodatkowo trudność w manewrowaniu - wystarczy wyciąć kawałek prostej i wstawić "C" dodatkowo wytworzy się "kompensacja" więc nic nie szkodzi a łatwość połączenia jest zupełnie inna 4x kolanko i dwa odcinki rury na wysokość wyczystki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 28.10.2020 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2020 CityMatic - a czy przy takim podłączeniu nie będzie tworzyła się poduszka powietrzna, przez którą będzie ciężko to odpowietrzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.10.2020 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2020 CityMatic - a czy przy takim podłączeniu nie będzie tworzyła się poduszka powietrzna, przez którą będzie ciężko to odpowietrzyć? Masz rację, rozwiązanie kolegi jest w tym przypadku słuszniejsze, a jeszcze lepiej (w zależności od przepływu i Twoich wniosków) od np dołu tych drzwiczek. Myślałem że to instalacja CW po prostu zobaczyłem rurkę PP a ze względu , że żadko się ja stosuje przy instalacjach CO to od razu nie wziąłem tego pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts