Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalacja c.o

arekunw

Recommended Posts

Dziś sprawdziłem i te dwa zawory to rzeczywiście 1/2 cala a ta najcieńsza PP nie bardzo wiem ile ma ale to kolanko od którego idzie zasilanie ma oznaczenie 32mm

To wychodzi ze te rurki są fi 25 dla czterech pętli jest ok. Jeśli dobrze zgrzane i nie zrobiło się przewezenie i pętle nie za długie.

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
Witam kocioł uruchomiony kilka dni temu a przepływy w granicach 1.5-2 l więc sama pompa w kotle Victrix 12TT dała radę natomiast obsługa i ustawienie sterownika od kotła CARv2 to jakaś czarna magia...

To teraz do CARa zamiast instrukcji dają księgę czarów? :D

Edytowane przez montixe

Staram się ustawić krzywą grzewczą ale nie bardzo mi to wychodzi... Temp zasilania minimalną mam ograniczoną do 27°C natomiast nie wiem jak ustawić temp max zasilania np 40°C przy zewnętrznej -20. Jak tu dobrać tą krzywą żeby to wszystko ze sobą współgrało...

Modul on

Autoadaptacja off

Build 20

Off set 0.0

Staram się ustawić krzywą grzewczą ale nie bardzo mi to wychodzi... Temp zasilania minimalną mam ograniczoną do 27°C natomiast nie wiem jak ustawić temp max zasilania np 40°C przy zewnętrznej -20. Jak tu dobrać tą krzywą żeby to wszystko ze sobą współgrało...

Modul on

Autoadaptacja off

Build 20

Off set 0.0

Poczytałem trochę instrukcje i znalazłem coś takiego jak parametry t0 i t1 czyżby one odpowiadały za tempurę min i max zasilania ?

Poczytałem trochę instrukcje i znalazłem coś takiego jak parametry t0 i t1 czyżby one odpowiadały za tempurę min i max zasilania ?

Tak, a ich zmiana powoduję zmianę położenia krzywych. Jest temat o Victrix https://forum.muratordom.pl/showthread.php?190052-Immergas-Victrix-X-2-v-2011-ustawienia-opinie-porady . Przy odrobinie chęci, znajdziesz tam odpowiedzi na swoje dylematy. Podaj swojego maila na priv , wyślę ci arkusz kalkulacyjny do krzywych

Edytowane przez montixe
  • Like 1