romano78 08.11.2020 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Dziś sprawdziłem i te dwa zawory to rzeczywiście 1/2 cala a ta najcieńsza PP nie bardzo wiem ile ma ale to kolanko od którego idzie zasilanie ma oznaczenie 32mm To wychodzi ze te rurki są fi 25 dla czterech pętli jest ok. Jeśli dobrze zgrzane i nie zrobiło się przewezenie i pętle nie za długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekunw 08.11.2020 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 To wychodzi ze te rurki są fi 25 dla czterech pętli jest ok. Jeśli dobrze zgrzane i nie zrobiło się przewezenie i pętle nie za długie. Tylko czy aby na pewno ?bo w kolanko wchodzi rura nr1 a następnie ta najcieńsza PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonKc 08.11.2020 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Tylko czy aby na pewno ?bo w kolanko wchodzi rura nr1 a następnie ta najcieńsza PP [ATTACH=CONFIG]450054[/ATTACH] W kolanko wchodzi redukcja 32/25 i dalej jest 25, może być, nawet z tym 1/2 calowym zaworem na 4 pętle wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekunw 08.11.2020 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 W kolanko wchodzi redukcja 32/25 i dalej jest 25, może być, nawet z tym 1/2 calowym zaworem na 4 pętle wystarczy. I właśnie takiej jasnej odpowiedzi oczekiwałem. Dzięki temu forum można się więcej dowiedzieć niż od instalatorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonKc 08.11.2020 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 I właśnie takiej jasnej odpowiedzi oczekiwałem. Dzięki temu forum można się więcej dowiedzieć niż od instalatorów... No nie wiem, ja np. jestem instalatorem m.in.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekunw 08.11.2020 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 No nie wiem, ja np. jestem instalatorem m.in.. Jak widać nie można wszystkich wrzucać do jednego worka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekunw 14.12.2020 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Witam kocioł uruchomiony kilka dni temu a przepływy w granicach 1.5-2 l więc sama pompa w kotle Victrix 12TT dała radę natomiast obsługa i ustawienie sterownika od kotła CARv2 to jakaś czarna magia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montixe 14.12.2020 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 (edytowane) Witam kocioł uruchomiony kilka dni temu a przepływy w granicach 1.5-2 l więc sama pompa w kotle Victrix 12TT dała radę natomiast obsługa i ustawienie sterownika od kotła CARv2 to jakaś czarna magia... To teraz do CARa zamiast instrukcji dają księgę czarów? Edytowane 14 Grudnia 2020 przez montixe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekunw 15.12.2020 00:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 To teraz do CARa zamiast instrukcji dają księgę czarów? Można to tak ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekunw 15.12.2020 00:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Staram się ustawić krzywą grzewczą ale nie bardzo mi to wychodzi... Temp zasilania minimalną mam ograniczoną do 27°C natomiast nie wiem jak ustawić temp max zasilania np 40°C przy zewnętrznej -20. Jak tu dobrać tą krzywą żeby to wszystko ze sobą współgrało...Modul on Autoadaptacja off Build 20 Off set 0.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekunw 15.12.2020 01:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Staram się ustawić krzywą grzewczą ale nie bardzo mi to wychodzi... Temp zasilania minimalną mam ograniczoną do 27°C natomiast nie wiem jak ustawić temp max zasilania np 40°C przy zewnętrznej -20. Jak tu dobrać tą krzywą żeby to wszystko ze sobą współgrało... Modul on Autoadaptacja off Build 20 Off set 0.0 Poczytałem trochę instrukcje i znalazłem coś takiego jak parametry t0 i t1 czyżby one odpowiadały za tempurę min i max zasilania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montixe 15.12.2020 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 (edytowane) Poczytałem trochę instrukcje i znalazłem coś takiego jak parametry t0 i t1 czyżby one odpowiadały za tempurę min i max zasilania ? Tak, a ich zmiana powoduję zmianę położenia krzywych. Jest temat o Victrix https://forum.muratordom.pl/showthread.php?190052-Immergas-Victrix-X-2-v-2011-ustawienia-opinie-porady . Przy odrobinie chęci, znajdziesz tam odpowiedzi na swoje dylematy. Podaj swojego maila na priv , wyślę ci arkusz kalkulacyjny do krzywych Edytowane 15 Grudnia 2020 przez montixe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts