Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomóżcie wycenić robociznę. Z góry dziękuję.

Fnord

Recommended Posts

Wykańczam mieszkanie i przede mną zakończenie pierwszego etapu prac czyli łazienki plus kafelki w innych pomieszczeniach. Chcę się dobrze 'przygotować' do spotkania z fachowcem.

Czytałem już o cenach za pkt. hydrauliczne, elektryczne, glazury itp. natomiast mam jeszcze kilka pytań.

Roboty w Warszawie. Niektóre ceny podawane przez fachowca generalnie średnio-warszawskie. Bez szaleństw, ale też nie najtaniej. Fakt, że do wykonania nie mam prawie żadnych zastrzeżeń.

1. Ile fachowieć może zażądać za wstawienie i obudowanie k-g stależu do podwieszanej muszli klozetowej? Ile za zawieszenie samej muszli?

2. Ile za montaz umywalki, baterii, stojącego kibelka-kompaktu?

3. Ile za obudowanie wanny?

4. Ile za wstawienie/wmurowanie metalowej framugi do osadzenia drzwi? Ile za samo osadzenie drzwi w takiej framudze?

5. Ile za układanie gotowych cokolików w glazurze / ile za wycinanie cokolików z płytek?

6. Ile za posadowienie brodzika (na nogach) czyli konieczne wykonanie obudowy?

7. Prozaiczna sprawa - ile za położenie fug?

8. Ile za montaż dużego lustra (klej bezpośrednio do ściany)?

9. W dużej łazience mam sporej wielkości słup a kładę bardzo twardy gres (60x60), ile zapłacić za szlifowanie kantów (podobnoż bardzo pracochłonne)?

Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Mariusz