Crash46 28.10.2020 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2020 Witam.Chciałbym się dowiedzieć czy więźbę dachowa dachu kopertowego trzeba deskowac na zimę żeby się nie powykręcała ? Ponieważ nie zdążę położyć dachówki i więźba będzie stała gdzieś do marca bez. Czy w takim wypadku trzeba zrobić deskowanie i położyć papę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.10.2020 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2020 Powinno się na zimę przykryć. Czyli zrobić pełne deskowanie i na to papa i może tak sobie to stać do marca.I nie chodzi tyle o więźbę (choć tez drewno nie lubi wilgoci) co o stop i mury aby nie naciągnęły niepotrzebnie sporej ilości wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crash46 28.10.2020 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2020 (edytowane) Ja chciałem zrobić więźbę i przykryć ją folią gruba budowlana / plandeka na zimę właśnie ze względu na mury i syrop Choć kiero odradza twierdząc że przy kopercie trzeba to deskowac bo się powykręca drzewo.A druga sprawa to że nie mam słupów w środku i deskowanie usztywni bardziej dach Edytowane 28 Października 2020 przez Crash46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.10.2020 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2020 Dlaczego nie masz słupów??!! Przecież je stawia sie wraz z całą więźbą. Folia czy plandeka na wiele by sie nie zdała bo dobry wiatr i folia u sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crash46 28.10.2020 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2020 Spokojnie. Dach tak zaprojektowany ze nie ma słupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts