Darek Rz 23.02.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Witam !!! Podzielam opinię Zolw-a dotyczącą pośredników od nieruchomości .Jest to dziadostwo jakich mało . W Lublinie próbowałem współpracować z kilkoma "biurami" (tymi najbardziej renomowanymi) i takiego braku znajomości rynku nieruchomości jak w tych biurach to dawno nie widziałem .Oczywiscie wszystkie oferty które dostawałem były przestarzałe (z przed nawet 3 lat) a jeśli były aktualne to każda działka posiadała jakiś "kruczek" typu pieciu właścicieli w tym dwóch nie żyje lub miała szerokość 15 metrów . Zacząłem sam szukać po interesującej mnie okolicy -trwało to około 6-ciu miesięcy i trafiłem piękną działkę za niewielkie pieniądze .przez ten czas poszukiwania umowy z biurami były aktualne i nikt od kwietnia 2004 nie raczył do mnie zadzwonić że mają nowe oferty ( a biur było cztery) Na mój telefon z lekką pretensją pan stwierdził - jakbyśmy zaczeli tak po wszystkich dzwonić ..... natomiast na moją uwagę dotyczącą beznadziejnych działek które często okazywały się rolne a nie budowlane (czego biuro nie wiedziało) a ja musiałem sprawdzić stwierdzono że oni większości działek nawet nie widzieli . A ja głupi myslałem że biuro najpierw ogląda działkę ,sprawdza wiarygodność właścicieli ,i papiery a potem podejmuje się sprzedaży już czystej opisanej działki - w Lublinie to bzdura .Wniosek z tego taki ,że najlepiej jednak szukać samemu bo wtedy predzej czy później znajdziemy swoją wymarzoną działkę . pozdr d.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/25821-jak-dugo-szukalicie-dziaki/page/4/#findComment-550534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 23.02.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 My chyba jesteśmy szczęściarzami, bo działkę znaleźliśmy gdzieś po miesiącu czy półtorej in ensywnych poszukiwań. I co najważniejsze - niczego jej nie brakuje Ale nasi znajomi poszukiwali odpowiedniej działki przez ponad rok! Więc rożnie to bywa. Ale chyba co nagle to po diable. W końcu to ma być najważniejsze miejsce na ziemi. Czasem warto poczekać dłużej niż potem żałować przez resztę życia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/25821-jak-dugo-szukalicie-dziaki/page/4/#findComment-550962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts