corass 29.10.2020 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Cześć wszystkim, czy ktoś zna/słyszał o RTL'ach smart? Mam piec dwufunkcyjny Saunier Divala, parter i 2 piętra. Na każdy piętrze jest jeden rozdzielacz z kilkoma RTL i dojścia z klasycznych kaloryferów ze zwykłymi głowicami termostatycznymi. Chciałbym zautoamtyzować sobie ogrzewanie - mam swoją pracownię na ostanim piętrze i nie potrzebuję, by w zimę mi grzało wszystko w ciagu dnia a dopiero gdy wraca żona i dzieci. O ile są już smart głowice na kaloryfery to o RTLach nie słyszałem. A żeby takie smart ogrzewanie miało sens to oba rodzaje głowic powinny być smart (zarządzane z poziomu aplikacji gdzie ustalam reguły). Ktoś cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinMops 01.11.2020 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Co do RTLów to niema sterowanych elektronicznie ale zawsze możesz założyć na powrót lub zasilanie podłogówki zawór i siłowniki do otwierania i zamykania, jeśli potrzebujesz sterownia dla kotła włącz/wyłącz możesz kupić sterownik pokojowy WiFi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts