radmos 29.10.2020 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Mam dylemat jak rozwiązać problem z wentylacją grawitacyjną .W kuchni jest kratka wentylacyjna o wymiarach 10x14 w kominie z cegły do niego planuje podłączyć okap z kuchenki indukcyjnej , czy wystarczy ten jeden otwór wentylacyjny w kuchni?Jaka ma być średnica otworu w kuchni ,łazience z oknem i w osobnym wc?Czy można zastosować otwory o średnicy 125 ?Długość kanałów ponad dach wyniesie 220cm razem z kominkiem wentylacyjnym.Dom jest podpiwniczony na całej powierzchni mieszkalnej z nieużytkowym poddaszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.10.2020 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Wyjmij jaką szybę z któregoś okna! Taką nie za dużą.Okap ma sporą wydajność.Jak coś wylata, to i jakoś wlatać musi. Najlepiej by było, abyś gdzieś doczytał CO TO JEST - OKAP KUCHENNY oraz JAK GO UŻYWAĆ - bo ewidentnie, nie masz o tym zielonego pojęcia. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radmos 30.10.2020 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2020 Ok wielkie dzięki za odpowiedz:)Już sobie poczytałem wedle zalecenia .Jest to dom z lat 70 i w części mieszkalnej jest tylko kratka w kuchni a ja planuje dołożyć wentylacje grawitacyjną w łazience i wc.i w kuchni zrobić drugi kanał wentylacyjny o średnicy 150 tylko na okap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts