woan 29.10.2020 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Cześć. Szukam jakiegoś agregatu do napędzenia kotła na pellet + może do tego lodówka i jedna żarówka. Nie chcę wydawać majątku bo nie wiem czy kiedykolwiek mi się to przyda. Znalazłem taki agregat https://allegro.pl/oferta/agregat-pradotworczy-1500w-2km-230v-6x-olej-8150652181 Czy on da radę ? NIe ukrywam,że jak robiłem przyłącze to mam wszystko do podpięcia agregatu w domu. Zakupiłem jakiegoś kolosa 6,5kw , który napędzał mi chałupę w razie ,,w" ,ale jak sobie pomyślę ,że muszę go wytargać z garażu sam to mi się odechciewa i szukam coś co nawet moja kobieta mogłaby podłączyć do instalacji. Poradźcie coś?lub taki: https://allegro.pl/oferta/agregat-pradotworczy-pradu-kd146-2200-1500w-olej-9443563804 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 30.10.2020 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2020 Unikałbym produktów tej firmy, nie chce robić ani reklamy ani antyreklamy, ale to na prawdę słabej jakości sprzęt... Jeśli chcesz kupić agregat tani, a w miarę dobry to sprawdź firmę Hecht, również to chińszczyzna, ale lepsza niż to co podlinkowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 30.10.2020 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2020 Cześć. Szukam jakiegoś agregatu do napędzenia kotła na pellet + może do tego lodówka i jedna żarówka. Nie chcę wydawać majątku bo nie wiem czy kiedykolwiek mi się to przyda. Znalazłem taki agregat https://allegro.pl/oferta/agregat-pradotworczy-1500w-2km-230v-6x-olej-8150652181 Czy on da radę ? NIe ukrywam,że jak robiłem przyłącze to mam wszystko do podpięcia agregatu w domu. Zakupiłem jakiegoś kolosa 6,5kw , który napędzał mi chałupę w razie ,,w" ,ale jak sobie pomyślę ,że muszę go wytargać z garażu sam to mi się odechciewa i szukam coś co nawet moja kobieta mogłaby podłączyć do instalacji. Poradźcie coś? lub taki: https://allegro.pl/oferta/agregat-pradotworczy-pradu-kd146-2200-1500w-olej-9443563804 Do pieca kup sobie ups-a a jako baterię zastosuj akumulator samochodowy. Będzie to bezproblemowy sposób zasilania pieca w razie zaniku prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 30.10.2020 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2020 Mój piec podczas rozpalenia potrzebuje 490wat tak więc ile ten ups pociągnie na awaryjnym? z 5 godzin? Sprawdzę firmę hecht, choć akurat z k&d uważam za dobrego chińczyka (mam od nich sprężarkę i póki co dobrze daje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.10.2020 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2020 Mój piec podczas rozpalenia potrzebuje 490wat tak więc ile ten ups pociągnie na awaryjnym? z 5 godzin? A ile Ty chcesz aby ten agregat pracował? non stop? No i podstawowa rzecz - to ma być źródło do awaryjnego zasilania? czy awaryjne źródło zasilania? bo za tą cenę to sobie kupisz to drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 31.10.2020 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2020 W sumie masz rację CityMatic. To może kupię ups-a + jakiś aku np. wózka widłowego + agregat na podładowanie całego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 10.11.2020 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Do pieca kup sobie ups-a a jako baterię zastosuj akumulator samochodowy. Będzie to bezproblemowy sposób zasilania pieca w razie zaniku prądu. Dobra porządny agregat w sumie mam, co najwyżej wózkiem widłowym wytargam go z garażu. Nie mam tego UPS-a i może ktoś podpowie jaki powinienem kupić??? Dodam,że jak sprawdzałem ile piec potrzebuje to wychodzi,że pobiera w szczytowej formie 490V....akumulatory po 120 ma to tylko to bym dokupił .Podrzucicie jakieś sklepy gdzie mogę zakupić takie cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts