jadanios 29.10.2020 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Witam, jak w tytule, ekipa budowlana wykonała mi strop z betonu b25(grucha) o rozpiętości 5.75x5.75, strop jest zazbrojony drutem fi12 wiązanym krzyżowo z oczkiem 15cm, z tym że wykonana została jedynie jedna warstwa zbrojenia i tutaj moje pytanie do fachowców, czy jest ryzyko pęknięcia/wygięcia się stropu? 16cm grubość, nie wykonałem jeszcze posadzki na stropie(uzytkowe poddasze) boję się, że mogę mieć problemy jak dociąże strop o kolejne 5ton mioxkreta, prosiłbym o odpowiedź pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 29.10.2020 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2020 A co to wykonali sobie ot tak z głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadanios 29.10.2020 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2020 (edytowane) A co to wykonali sobie ot tak z głowy? Tak, tak niestety wyszło, pośpiech zły doradca, teraz już za późno na architekta choć wszystko było przeliczone przez kierownika budowy, którego znam od dawna i wiele jego domów stoi w okolicy, aczkolwiek martwię się, że nie przyłożył do tego wystarczającej uwagi stąd moje pytanie do ludzi, którzy mają szerokie pojęcie o sztuce budowlanej, czy jest się czym martwić, odpuścić posadzki? Edytowane 29 Października 2020 przez jadanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 01.11.2020 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Tak, tak niestety wyszło, pośpiech zły doradca, teraz już za późno na architekta choć wszystko było przeliczone przez kierownika budowy, którego znam od dawna i wiele jego domów stoi w okolicy, Wolałbym, żeby mi przeliczył konstruktor a nie kierownik budowy. Z opisu trochę wynika, że ten kierownik to typu Paaaanie ja tak od 30 lat robię. A to, że domy stoją to nic nie znaczy. Poniższy budynek stał i funkcjonował od lat 80 XX w. do 2018 (jak teraz to nie wiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts