jadanios 29.10.2020 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Witam, jak w tytule, ekipa budowlana wykonała mi strop z betonu b25(grucha) o rozpiętości 5.75x5.75, strop jest zazbrojony drutem fi12 wiązanym krzyżowo z oczkiem 15cm, z tym że wykonana została jedynie jedna warstwa zbrojenia i tutaj moje pytanie do fachowców, czy jest ryzyko pęknięcia/wygięcia się stropu? 16cm grubość, nie wykonałem jeszcze posadzki na stropie(uzytkowe poddasze) boję się, że mogę mieć problemy jak dociąże strop o kolejne 5ton mioxkreta, prosiłbym o odpowiedź pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal3net 01.11.2020 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Tylko zbrojenie na dolnej warstwie bez gornej? popęka przy scianach nosnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.11.2020 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 W zasadzie to jest raczej pewne że popęka u góry przy ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.11.2020 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Może popęka. Zależy "czym" będą dociążone krawędzie stropu po obwodzie i jakie będzie obciążenia (w kN/m2) całego stropu.Wygięcia nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts