Raiz3n 31.10.2020 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Cześć wszystkim, muszę zrobić u siebie łazienkę. Jedna ściana łazienki jest dzielona z sąsiednim mieszkaniem, wcześniej były w tym miejscu pomieszczenia gospodarcze i w związku z tym ściana jest bardzo cienka (szerokość cegły). Instalacje musiałem puścić natynkowo i schować ją w stelażu. Wyczytałem że muszę zastosować podwójną płytę kartonowo gipsową ponieważ będę kładł na niej kafle. Wiem że do łazienki daje się zielone płyty ale zostało mi jeszcze kilka szarych, czy mogę je użyć jako pierwszą warstwę? Czy koniecznie musza być zielone? Jeszcze jedno, czy pomiędzy ścianę a karton gipsy mogę ułożyć wełnę mineralną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigniew.kaznecki 03.11.2020 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 Może jakby na to zabezpieczenie w postaci hydroizolacji położyć to zdało test ale nie mogę się tutaj niestety z pozycji fachowca wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 03.11.2020 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 Grunt,folia w płynie,taśmy w narożniki i wszystko można,tylko przyłożyć się do zabezpieczenia płyt przed wilgocią.Wełnę daj,tylko nie zapomnij o foli na stelaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raiz3n 08.11.2020 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 No dobra ale ta folia w płynie to też na te szare płyty przy 1 warstwie? Jak tak to sie chyba niezbyt opłaca, jest dosyć droga, taniej wyjdzie zielone kupić. Jeśli folia ma iść tylko na zewnętrzną warstwe to spoko, i tak miałem to zrobić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts