ilovepierogi 31.10.2020 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Cześć, mam problem z dojazdem do domu - dojazd prowadzi wzdłuż granicy działki od strony zachodniej, wjazd do garażu również musi być od strony zachodniej - pytanie ile miejsca powinien zajmować wjazd do garażu i jaki powinien mieć promień skrętu. Przy założeniu, że wewnętrzny ma 5 m muszę odsunąć budynek aż o 10 m od granicy. Czy mogę zmniejszyć tą odległość i zrobić ostrzejszy wjazd? Czy są jakieś przepisy, które regulują drogi wewnątrz działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 31.10.2020 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2020 - dla zjazdu indywidualnego z drogi publicznej, najmniejszym wymaganym promieniem jest R=3m przy szerokości samej " jezdni " nie mniejszej niż 3m, przy czym są to wartości minimalne, które ( moim zdaniem ) powinny być powiększone dla zapewnienia minimalnego komfortu przejazdu- jeszcze musisz brać pod uwagę nie tylko wjazd do garażu, ale i wyjazd z niego ! tak więc i tak należało by wykonać jakikolwiek " placyk " manewrowy, aby nie jechać samochodem tyłem przez X m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts