EdytaSi 31.10.2020 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Witam,Od kilkunastu lat mam w pokoju regipsy i nie wiem ile warstw farby na nich. Są miejsca gdzie farba odpryskuje i widać surowy regips.I tu moje pytanie czy jest jakiś sposób, żeby się tej całej starej farby pozbyć? Jak zamalowałam odprysk nową farbą to znać, że ona tam wcześniej odprysła.Będę wdzięczna za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 31.10.2020 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Najpierw zaszpachlować/wyszlifować gąbką odpryski a później malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 25.11.2020 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Szanowna Pani,Wszystkie luźne połówki malarskie należy delikatnie usunąć, np. szpachelką, uważając przy tym, aby mocno nie uszkodzić płyt gk. Następnie powierzchnię trzeba odpylić, zagruntować gruntem Śnieżka Acryl-Putz® GU40 oraz uzupełnić. Do takich lekkich napraw rekomenduję szybkoschnącą masę naprawczą Śnieżka Acryl-Putz® LT 22 Light. Po jej wyschnięciu oraz ponownym gruntowaniu naprawianych miejsc (aplikujemy cienką warstwę gruntu) można przystąpić do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts