Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa domu - formalności, dotacje, kredyty

massi

Recommended Posts

Cześć wszystkim,

W tym roku rozpocząłem budowę domu. Większość prac wykonuje systemem gospodarczym. W maju rozpocząłem, fundament skończyłem w czerwcu. Ściany rozpocząłem w lipcu a skończyłem we wrześniu. Strop dałem firmie do wykonania w chwili obecnej schnie już 3 tydzień. Kolejne prace rozpoczynam na wiosnę.

Mam więcej czasu i zacząłem przeglądać internet na temat dotacji do budowy domów. Kiedyś nfośigw dopłacał 30000 lub 50000 tys na budowę domów energooszczędnych. Ale z tego co wiem, program się skończył. Teraz jest "czyste powietrze" ale doczytałem, że dotacje dla budynków nowobudowanych skończą się z końcem roku 2019. Co uważam jest lekko nie sprawiedliwe.

Czy są jeszcze jakieś programy ?

Mam więcej czasu i zacząłem przeglądać internet na temat dotacji do budowy domów. Kiedyś nfośigw dopłacał 30000 lub 50000 tys na budowę domów energooszczędnych. Ale z tego co wiem, program się skończył. Teraz jest "czyste powietrze" ale doczytałem, że dotacje dla budynków nowobudowanych skończą się z końcem roku 2019. Co uważam jest lekko nie sprawiedliwe.

Czy są jeszcze jakieś programy ?

Budujesz dom pasywny ? na to była dotacja

A co do czegoś co się skończy w 2019 , zerknij na kalendarz , mamy koniec 2020.

Jest mój prąd jeszcze i to z oczkami wodnymi, to dotyczy skończonych budynków wiec zamiast marudzić ze inni maja lepiej skończ i skorzystaj. Jest jeszcze ulga termmodernizacyjna ale też do oddanych