ktatar156 01.11.2020 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Dzień dobry, W projekcie mam pustaki ceramiczne szlifowane 24 cm szerokości i takie już zamówiłem. Widzę, że kładzie się je za pomocą wałka do zaprawy - znalazłem takie, ale tylko na 25 cm:https://www.olx.pl/oferta/walek-do-nanoszenia-zaprawy-25-cm-CID628-IDGtKoR.html#5b7770a131Myślicie, że mogę te pustaki o ten 1 cm cieńsze kłaść normalnie? Myślałem, żeby ten 1 cm 'zablokować' jakoś z jednej strony aby klej nie leciał przez niego. Czy w ogóle się tym nie przejmować? Nigdy nie korzystałem z takiej rolki i zastanawiam się czy do ścianek działowych 11,5 cm muszę kupić osobny cieńszy wałek czy mogę ten szerszy wykorzystać?Albo wiecie gdzie mogę kupić wałek do kleju 24 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uparty 01.11.2020 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 WitajDo pustaków ceramicznych szlifowanych rekomendują murowanie na pianę - szybko, sprawnie i trwale.Na plus również zniwelowane "osiadanie" ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktatar156 01.11.2020 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Ekstra, tylko już mam pustaki + klej Więc będę wdzięczny za info jak z tym wałkiem czy da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trike 25.11.2020 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Taki jest standardowy wymiar dla Profi, do dzialowek jest 12.Jak chcesz to znajdz oficjalna liste punktow wynajmu wienerberger i zadzwon do ktoregos to sie dowiesz ze potrzeba ci walki 25 i 12.A kolega wyzej faktycznie ma racje.Zalozmy - jesli bedziesz mial walek 24 a krzywo przylozysz to i tak wypadnie, rob szybko zdecydowanie i bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 03.12.2020 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Dzień dobry, W projekcie mam pustaki ceramiczne szlifowane 24 cm szerokości i takie już zamówiłem. Widzę, że kładzie się je za pomocą wałka do zaprawy - znalazłem takie, ale tylko na 25 cm: https://www.olx.pl/oferta/walek-do-nanoszenia-zaprawy-25-cm-CID628-IDGtKoR.html#5b7770a131 Myślicie, że mogę te pustaki o ten 1 cm cieńsze kłaść normalnie? Myślałem, żeby ten 1 cm 'zablokować' jakoś z jednej strony aby klej nie leciał przez niego. Czy w ogóle się tym nie przejmować? Nigdy nie korzystałem z takiej rolki i zastanawiam się czy do ścianek działowych 11,5 cm muszę kupić osobny cieńszy wałek czy mogę ten szerszy wykorzystać? Albo wiecie gdzie mogę kupić wałek do kleju 24 cm? nie przejmuj się tym 1cm - to nie apteka natomiast już do działówek musisz mieć mniejszy wałek bo będziesz się wkurzał niemiłosiernie i do tego syfił i tracił materiał. Wg mnie równie dobrze sprawdzi się tutaj wałek do nakładania gładzi - tańszy i większy wybór. Maczasz w wiadrze z klejem i nakładasz jak Ci będzie przeszkadzała różnica milimetr w wysokości kleju to zawsze możesz całość jeszcze liznąć odpowiednim grzebieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts