kroyena 15.12.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 A co masz no bo chyba nie możesz postawić dajmy na to wieżowca, weź przeczytaj dokłądnie i opisz co masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidox 15.12.2004 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 dom z poddaszem użytkowym dach wielospadowy (2 lub 4ro) klasyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.12.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Do tego dochodzi wysokość, zapewne ukłąd kalenicy do drogi, wymiary obrysu i już wiesz jakiego projektu szukać. I przechodzisz na dół strony głownej do projektów i korzystasz, albo z otwartych wątków, albo z szukaj na pasku menu jeżeli chcesz sprawdzić czy Forum juz się przejachało po projekcie który wybrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidox 15.12.2004 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 wysokość 9 mwymiarów obrysu nie majest tylko współczynnik który określa max powierzchnię domu =0,3czyli 12 arów x 0,3 = 360 m2 więc nie ma problemu - mogę dawać jak chce kalenicędlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.12.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 No to poprosimy o szerokość działki i potwierdzeniezałożenia, że chcesz mieć dom przy ulicy (powinieneś mieć to wrysowane w mapkę). Aha i jeszcze jedno od jakiej strony świata wjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidox 15.12.2004 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 działkę mam 36 x 36dojazd od dowolnej strony pn ,wsch, zach (bo robię drogę)ale ja nie chce wnikać w ten problem pytanie jak umieścić kolektory gdy dom ma się w osi pn-pd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.12.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 No to wygląda na to, że szukasz projektu o wymiarach masymalnych około 28 na 13 m, 9 m wysoki z dachem wielopołaciowym, ogrodem korzystnym do od pd, z garażem pewnie w bryle co daje przy powiedzmy dwóch stanowiska równoległych już dom 20 na 13 m. Wybór masz pełen na witrynach i katalogach. A tera musisz odpowiedzieć czy ta ściana 3 warstwowa mabyć bydowana szybko, jeżeli ma być oszczędny w użytkowaniu to jak go dowartościować otworami drzwiowymi i okiennymi, itd.. itp.. Jednym słowem musicie/musisz podnieść świadomość włąsną co do preferencji w ww. obrysie budynku i dokonać poważnego wyboru. Powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidox 15.12.2004 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 A tera musisz odpowiedzieć czy ta ściana 3 warstwowa mabyć bydowana szybko, nie rozumie?chce mieć Scianę 3W jeżeli ma być oszczędny w użytkowaniu to jak go dowartościować otworami drzwiowymi i okiennymi, itd.. itp.. o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.12.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Mało na północnej, więcej wschód-zachód, od ogrodu ma się rozumieć najwięcej. Czy podcienione, żeby w lecie nie zrobiło z domu piekiełka, a zimą jak słoneczko nisko żeby ładnie promieniowało przez okna? Czy na dachu solary? Jeżeli tak to dach musi mieć odpowiednią powierzchnię i bryłę żeby je położyć (tu przeszkadzają fanaberie na dachu). Jaki kominek, jakie ogrzewanie, ile łazienek, co z kuchnią... Itd.. itp.. Jak się samemu nie chce szukać to należy poszukać architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidox 15.12.2004 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 ale ja to rozumie moje pytanie polega na tym czy ktoś poradził sobie z solarami posiadając dom w osi pn-pd reszta to temat na inny wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.12.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Ale jak nie masz konkretnego projektu to przecież możesz wybrać projekt umożliwający postawienie solarów na dachu garaż. A ostatni krzyk mody to sorary rurowe, a nie połaciowe i te możesz (jak cięstać) zamontować nawet na ścianie jako element ozdobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidox 15.12.2004 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 pierwsza konkretna odpowiedź na wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.12.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Sprawdź se ceny to ci się może odechce takich konkretów, bo rury to high tech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 17.12.2004 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Fidox Ja też chciałem solary na dachu .Takie wydajne high technology ładne .Jak pliczyłem to od strony ekonomik .To dołożyłem trochę i zrobiłem pompę ciepla na solance .Trochę drożej dziś, ale za to póżniej będzie taniej Mam nadzieję że dobry wybór zrobiłem .Życie pokaże Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidox 18.12.2004 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 włodku to ile miałeś wydać a ile wydajesz na pompe i jaka powierzchnia i kubatura domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 18.12.2004 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 Solary na cały dom o pow. 260m miały kosztować ok .35k A pompa ciepła z solanką ok 40k ,z odwiertami 7razy 30mb w dół Wersja normal. gdybym chciał firmowe np. Wissman to razy1,5 .Pompy te same tylko znaczka firmowego nie ma. No i,, brzydka obudowa " . Grzeje tak samo Dobry piec gazowy kosztuje ok15do 20k lub jeszcze więcej Olejowy dobry też jest w podobnych cenach No i jestem posiadaczem Polskiej pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 19.12.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Prosta chałupka jak na logo usytuowana jest pd-pn. Częściowy daszek nad tarasem od strony pd (jeszcze brak balustrady tarasu) chroni okno kuchni przed nadmiernym nasłonecznieniem latem. a zimą słoneczko świeci tak nisko, że i tak zagląda do kuchni. Ale wtedy za ciepło nie jest P.S. Przy tej ilości słońca (szerokości geograficznej) jaką mamy solary są nie najlepszym pomysłem. Lepiej pompa ciepła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts