Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sprawdzona firma do wiazarów

Arczi1980

Recommended Posts

U mnie 26k za 185m2 z montażem wiązary od Burkietowicza. Dach dwuspadowy. - prawie 2 lata temu.

Co do więźby - zależy jakie drewno. Jak prosto z lasu, to będzie tanio. Jak C32 (u mnie każda belka wiązarów taka jest) to będzie drogo :D

U mnie dach ok.230m, drewno certyfikowane. Ma znaczenie na cene czy 2 czy 4 spadowy. Zalezy mi na stryszku.

Chyba oczywistym jest , że chodzi o produkcje z montażem.

To nie jest takie oczywiste. Na moim terenie były trzy ekipy montujące wiązary tego samego producenta i nie każda robiła tak samo, więc jeśli jest okazja zobaczyć kto i jak robi, to warto się pofatygować. Dla mnie była ważna precyzja wykonawcy, bo kładłem OSB. Przestawienie elementów wiązarów o kilka centymetrów, lub lekkie odchyły od pionu powodowało, że płyta nie pasowała. Widziałem takie problemy u innych, więc czekałem na ekipę, która tego pilnowała.

Jak ktoś inne pokrycie, to mu to obojętne.

• 2 years później...
Może trochę pomogę, bo jak szukałam tu na forum wcześniej jakiejś informacji, to nie mogłam znaleźć podpowiedzi. Już mam jakieś doświadczenie, bo daszek zrobiony i jestem zadowolona ;). Wysłałam jakieś 20 maili do różnych firm, niektóre od razu odpowiedziały, że tylko w swoim województwie działają. W końcu wybrałam Wiązary Śmiatacz i wszystko poszło bez zarzutu - i cenowo i jakościowo. Dach dwuspadowy + stryszek na choinkę :) Panowie uwinęli się w jeden dzień.