Arczi1980 02.11.2020 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Witam, macie może jakąś sprawdzoną firmę wykonującą wiązary ? Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 02.11.2020 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Jest kilka największych ogólnopolskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 02.11.2020 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Produkcja a montaż, to dwie różne sprawy - o tym warto pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arczi1980 02.11.2020 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Produkcja a montaż, to dwie różne sprawy - o tym warto pamiętać. Ja nastawiam sie na montaż przez firme wykonującą wiązary, chyba ze cena bedzie wysoka. Na razie wyslalem o wycene do Łodzi. Ciekawi mnie jaka jest roznica miedzy tradycyjna więźba a wiazarami. Dach okolo 230m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 02.11.2020 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Produkcja a montaż, to dwie różne sprawy - o tym warto pamiętać. Chyba oczywistym jest , że chodzi o produkcje z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 02.11.2020 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 U mnie 26k za 185m2 z montażem wiązary od Burkietowicza. Dach dwuspadowy. - prawie 2 lata temu. Co do więźby - zależy jakie drewno. Jak prosto z lasu, to będzie tanio. Jak C32 (u mnie każda belka wiązarów taka jest) to będzie drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arczi1980 03.11.2020 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 U mnie 26k za 185m2 z montażem wiązary od Burkietowicza. Dach dwuspadowy. - prawie 2 lata temu. Co do więźby - zależy jakie drewno. Jak prosto z lasu, to będzie tanio. Jak C32 (u mnie każda belka wiązarów taka jest) to będzie drogo U mnie dach ok.230m, drewno certyfikowane. Ma znaczenie na cene czy 2 czy 4 spadowy. Zalezy mi na stryszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 07.11.2020 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2020 kosztorys dla homekoncept 36 , dostałem na 39k. stryszek. Dachu prawie 320m2 więc kupa połaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 08.11.2020 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Chyba oczywistym jest , że chodzi o produkcje z montażem. To nie jest takie oczywiste. Na moim terenie były trzy ekipy montujące wiązary tego samego producenta i nie każda robiła tak samo, więc jeśli jest okazja zobaczyć kto i jak robi, to warto się pofatygować. Dla mnie była ważna precyzja wykonawcy, bo kładłem OSB. Przestawienie elementów wiązarów o kilka centymetrów, lub lekkie odchyły od pionu powodowało, że płyta nie pasowała. Widziałem takie problemy u innych, więc czekałem na ekipę, która tego pilnowała. Jak ktoś inne pokrycie, to mu to obojętne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 09.11.2020 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 Duże firmy produkujące wiązary mają swoje zaufane zewnętrzne ekipy, więc problem z nieprawidłowym montażem jest minimalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol_ka33 28.11.2022 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2022 Może trochę pomogę, bo jak szukałam tu na forum wcześniej jakiejś informacji, to nie mogłam znaleźć podpowiedzi. Już mam jakieś doświadczenie, bo daszek zrobiony i jestem zadowolona . Wysłałam jakieś 20 maili do różnych firm, niektóre od razu odpowiedziały, że tylko w swoim województwie działają. W końcu wybrałam Wiązary Śmiatacz i wszystko poszło bez zarzutu - i cenowo i jakościowo. Dach dwuspadowy + stryszek na choinkę Panowie uwinęli się w jeden dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 28.11.2022 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2022 Jeden dzień od zlecenia? Bosko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol_ka33 01.12.2022 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 Jeden dzień od zlecenia? Bosko... Nie, takich cudów nie ma... od zlecenia wyszło jakieś 12 tygodni, bo murarze trochę nas przeciągnęli z wiencami. W umowie było 9 tygodni, musieliśmy przesuwać. Jeden dzień trwał sam montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts