SJa08 03.11.2020 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 (edytowane) Witam. Robiłem mały remont, zdrapalem szlifierka stare farby aż do betonu. Zagruntowałem głebokopenetrujacym unigruntem, następnie wyrównałem goldbandem. Następnie znowu dałem unigrunt i na to gładź szpachlowa fasta. Kupiłem żyrafę Dedry i papierem 120 przeszlifowalem z grubsza ale już pokazały mi się niewielkie miejsca gdzie było szkło. Położyłem drugi raz grunt, drugi raz gładź i szlifowanie żyrafa z papierem 180. Niestety powychodziło więcej miejsc gdzie ściana była jak ze szkła ale było gładko i równo. Odkurzyłem wszystko dałem grunt i farbę Śnieżka biała na sufit. Dziś położę 4 warstwę bo są miejsca gdzie przebija jak by ciemne miejsce. Wszystkiemu winne są te szkliste miejsca bo farba się tam nie przykleiła tylko rozjechała. Mało tego tego, na farbie powstały zgrubienia, tam gdzie nie było efektu szkła, farba ładnie leży, tam gdzie było szkło jest mały uskok i ewidentnie cieniej farby. Podpowiedzcie jak to ratować? Przeszlifować to i jeszcze raz pomalować? I gdzie był błąd wcześniej? Za dużo unigruntu? Za drobny papier? Edytowane 3 Listopada 2020 przez SJa08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 04.11.2020 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 Spróbuj te miejsca przeszlifować grubszym papierem 60-80 żeby zlikwidować strukturę szkła i już nie gruntuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SJa08 04.11.2020 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 Ale wtedy znowu zrobią się rysy. Nałożyć warstwę gładzi i szlifnać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 04.11.2020 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 Przeszlifować i wyrównać gładzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts