konrad94 04.11.2020 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 Witam, narazie w trakcie budowy mam przed domem drewniane filary 12x12cm, chciałbym je zmienić. moje pomysły to: 1. Zmienić na grubsze, w projekcie jest docelowo 18x18cm 2. Obić je czymś aby wyglądały na mocniejsze, tylko nie wiem czym i jak 3. Zmienić na stalowe profile malowane proszkowo. Tylko jaka by musiała być grubość profila Może ktoś pomoże, ew. ma jakiś inny pomysł, byłbym wdzięczny za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 11.11.2020 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Może korytka zrobić z drewna i obić tym filary? Tak rozwiązałem ten problem u mnie na poddaszu, na nierówne belki filarów właśnie nałożyłem drewniane korytka w kształcie U i z 4tej strony wklejałem deskę wewnątrz tego korytka. Korytka oczywiście wcześniej pomalowane, oszlifowane itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 11.11.2020 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Nic z tego nie rozumiem. Jeśli mają mieć 18 x 18, to czemu je robisz na 12 x 12? Jaką rolę mają te filarki? Jaką masz wizję budynku z filarkami, możesz dać link do przykładowego zdjęcia. Wtedy można porozmawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrad94 11.11.2020 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Dzięki, chyba zostane przy tej opcji A jak mogę teraz pod filarem zamontować stope, ew. z kim gadać żeby to zrobił? Na chwile obecną belka stoi na betonie, w takim stanie kupiłem dom. I jak zabezpieczyć stope i drewno, w przyszłości będą schody z kostki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 11.11.2020 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Może wykorzystaj tuby szalunkowe kartonowe przetnij na pół i zalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 12.11.2020 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Nie wiemy co te filary podpierają >jasne że musza być izolowane>drewno bez dostępu powietrza przetrwa długie lata>zalana forma będzie miała jakiś wygląd np.fi 180 - 200 mm>blachy> nadbitki drewniane > to będzie brzydactwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts