Gość mtdeusz 14.12.2020 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 @kryzys uciekaj stąd jak najdalej. Rozbroją Ci kocioł bo to zazdrosna konkurencja z jakiejś firmy X. Nie jestem z żadnej firmy X. Żaden kocioł na rynku nie spełnia moich oczekiwań więc jak mogę być z jakiejś firmy X :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 14.12.2020 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Żaden kocioł na rynku nie spełnia moich oczekiwań Śmiem twierdzić że ty i @samsung to jedna osoba z klanu "błękitnego płomienia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 14.12.2020 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 (edytowane) Może kotlarze by się wreszcie wzięli do roboty i zrobili jakiś porządny kocioł?W warunkach domowych da się zrobić taki kocioł (z niebieskim płonieniem) więc nie wiem z czym mają problem gdy mają inżynierów,sprzęt pomiarowy i laboratoria ?????????????????? Wychodzi na to, że będę musiał sam sobie zrobić swój piec, nawet HG obecne na rynku są wybrakowane i nie spełniają moich oczekiwań. Edytowane 14 Grudnia 2020 przez mtdeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 14.12.2020 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Wychodzi na to, że będę musiał sam sobie zrobić swój piec, nawet HG obecne na rynku są wybrakowane i nie spełniają moich oczekiwań. Trzeba było od razu tak pisać a nie wszystkie "pomyje" wylewać na MPM DS-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 15.12.2020 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Jaki przykład - chyba nie mówisz o tych bredniach i porównaniach z czasów młodości: Zapodaj jakiś temat i nie linkuj celowo spreparowanych problemów użytkowników widmo. Kocioł wymaga minimalnej wiedzy, przygotowania opału i właściwych parametrów instalacji. Czasy palenia byle jak i byle czym dawno się skończyły więc czas wziąć się do roboty. Że co ja mam linkować ? gubię się powoli ale napiszę to jeszcze raz , w 2015 roku zakupiłem dom a do niego wg obliczeń miałbyć kocioł 23kw kupiłem defro optima komfort 20kw w domu zrobiłem podłogówkę no i po roku niespełna go też dociepliłem i kocioł nie miał co robić i po niecałych 3 sezonach go wymieniłem na podajnikowca Zębec 10kw klon agat tylko węglowy i to tyle a co do tego defro to faktycznie tak było że jak mu wiadro węgla wpakowałem to temp 70 stopni dostawał w 15 -30 minut i grzał podłogówkę temp 45 stopni aż wygasło i to starczało aby podłoga czyli bufor około 20 ton trzymał ciepło całą dobę a raczej do następnego rozpalenia ale było to męczące bo trzeba codziennie rozpalać i nie ma to znaczenia że na rozpalenie wystarczyło 3-5 minut bo to kilka łopat siup trochę papieru kilka drewienek zapałka i wypad z piwnicy bo tam do końca nie trzeba było nic rusztować czy coś tylko zapal i zapomnij , a teraz to nawet mi się niechce co tydzień tych 60 kg do zasobnika sypnąć i nad pompą kleconą tymi ręcoma medytuję z klimatyzatora 7kw. Dziś lub jutro test mpm-a na ekogroszku Chwałowickim z mojej piwnicy czyli suchy jak pieprz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 15.12.2020 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Trzeba było od razu tak pisać a nie wszystkie "pomyje" wylewać na MPM DS-a. Ja tylko stwierdzam fakty na temat tego ulepu.:lol2: Muszę sobie pomalować tego złoma co mam w kotłowni na czerwono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 15.12.2020 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 (edytowane) Dziś lub jutro test mpm-a na ekogroszku Chwałowickim z mojej piwnicy czyli suchy jak pieprz . W przyszłości kup węgiel o większej granulacji, może być najgorszy smoluch. MPM DS lub takie paliwo z którego jest wydzielane mnóstwo śmierdzącego dymu który można zamienić na energię. to temp 70 stopni dostawał w 15 -30 minut Nic nie piszesz o układzie więc śmiem twierdzić że kocioł grzał wodę w sobie i trochę puszczał na podłogę. Dziś lub jutro test mpm-a Zamknij jedną z wyczystek powietrza wtórnego, ustaw miarkownik na 60'C i daj znać jak poszło. Edytowane 15 Grudnia 2020 przez DUNIA.MD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 15.12.2020 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Ja tylko stwierdzam fakty na temat tego ulepu. Jakiego ulepu. Jak taki konstruktor jesteś to go ulepsz i udostępnij innym lub sprzedaj patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 15.12.2020 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 (edytowane) Taki sam ulep jak ten mój złom tylko kolor obudowy inny :lol2: Najłatwiej go ulepszyć po prostu przerabiając go na spalane współprądowe jak np. jest w Wery. Kryzys jak ci tam słabo mpmym grzeje to dołóż, że 2 łopony będzie grzuć jak opętany:lol2::lol2: Edytowane 15 Grudnia 2020 przez mtdeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 16.12.2020 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 @kryzys uciekaj stąd jak najdalej. Rozbroją Ci kocioł bo to zazdrosna konkurencja z jakiejś firmy X. Śmiem twierdzić że ty i @samsung to jedna osoba z klanu "błękitnego płomienia".Aleś pojechał – aleś dał po zaworach, uważaj by ci tych zaworów nie upaliło – odlot totalny z paranoją nagą. O zawirowywaczach spalin w w mpm-ie jak i ciągu kominowym musisz se docztyać o tym, bo zaś fanzolisz te swoje farmazony i się chełpisz tym, że i o tym pojęcia nie masz. Nie ma ciągu - to i spalania nie ma, więc jak można o czystym spalaniu w takiej sytuacji pisać. Masz tutaj kolejnych z konkurencyjnej firmy X, którzy se mpm-a kupił po to by prawdę pisać o nim : https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/18681-kocio%C5%82-ds-mpm/?do=findComment&comment=549033 / https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/18681-kocio%C5%82-ds-mpm/?do=findComment&comment=549165 Tu masz zdanie następne – starego i doświadczonego palacz, który ma jak dobrze pamiętam komin systemowy i mpm-em bufor ładuje oraz by sobie w mordędze z nim ulżyć, to wentylator wyciągowy se do niego kupił – i co – i jest tak jak o tym już pisałem – lipa/kich za kupę kasy : https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/18681-kocio%C5%82-ds-mpm/?do=findComment&comment=549166 W nawiązaniu do tego analizatora spalin o którym tu pisałam : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?367295-Wyb%C3%B3r-pieca-na-ekogroszek&p=8002147&viewfull=1#post8002147 w odpowiedzi wycenę dostałem na foto przedstawioną i jak z tego wychodzi nie mają w sprzedaży czegoś prostszego w rozumieniu takim jak o tym pisałem. Gwiazdka się zbliża, więc miałem nadzieję, że prezent pod choinkę był by z tego przedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 16.12.2020 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 Nie ma ciągu - to i spalania nie ma, więc jak można o czystym spalaniu w takiej sytuacji pisać. U ciebie jak w kotle nie wyje to już nie ma spalania. Cienki bolek jesteś z klanu "błękitnego płomienia" który nie patrzy na inne aspekty mające wpływ na ekonomię spalania tylko za wszelką cenę chce ujrzeć coś co może powstać tylko w warunkach "laboratoryjnych". Realia domowe są inne i daleko odbiegające od ideału. Tu masz zdanie następne – starego i doświadczonego palacz Masz tutaj kolejnych z konkurencyjnej firmy X, którzy se mpm-a kupił po to by prawdę pisać o nim Forum które tak ciągle cytujesz powinna się zająć Policja. Banda opłacanych userów mających oczerniać i wymyślać niestworzone historie by oczernić jakąś firmę i ich produkt. Znam starsze babcie które obsługują MPM DS-a i nie robią z tego żadnych historii czy problemów. Gwiazdka się zbliża, więc miałem nadzieję, że prezent pod choinkę był by z tego przedni. Kolejny gadżet do kotła mający doić z kasy naiwnych klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 16.12.2020 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 (edytowane) U ciebie jak w kotle nie wyje to już nie ma spalania. Cienki bolek jesteś z klanu "błękitnego płomienia" który nie patrzy na inne aspekty mające wpływ na ekonomię spalania tylko za wszelką cenę chce ujrzeć coś co może powstać tylko w warunkach "laboratoryjnych". Realia domowe są inne i daleko odbiegające od ideału. . Rzeczywiście labolatoryjne warunki, ciekawe co to za labloatorium :lol2: W Defro HG na dębowym drewnie również się da uzyskać taki płomień. A nie przyszło ci do głowy, że to produkt danej firmy jest do bani i wypadało by go poprawić a nie zwalać winę niczemu winnych klientów????:bash: Edytowane 16 Grudnia 2020 przez mtdeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 16.12.2020 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 Rzeczywiście labolatoryjne warunki, ciekawe co to za labloatorium Jak tobie trzeba wszystko tłumaczyć jak dziecku. Czepiasz się słówek a nie rozumiesz sensu. Pisząc laboratorium mam na myśli użytkownika z dużą wiedzą o spalaniu i dopracowanymi najmniejszymi aspektami które łącznie dają taki płomień. W Defro HG na dębowym drewnie również się da uzyskać taki płomień. A w MPM DS taki płomień uzyskujemy na suchych liściach z orzecha. a nie zwalać winę niczemu winnych klientów Jak ktoś nie ma drygu i chęci do palenia to w dupie złamie palec. PS. Jak jest @mtdeusz to nie ma @samsunga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 16.12.2020 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 A w MPM DS taki płomień uzyskujemy na suchych liściach z orzecha. :lol2::lol2: Chyba odgazowanych :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 16.12.2020 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 Chyba odgazowanych Szczęka opadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 16.12.2020 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 Nic nie opadło bo nie ma dowodów i nie będzie bo i tak nic nie nagrasz a miałeś już pół roku temu nagrać :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 16.12.2020 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 U ciebie jak w kotle nie wyje to już nie ma spalania.Się zgadza – jak mi płomień zerwie, to w komorze dopalenia po za dymem nic nie ma a z komina lokomotywa.Cienki bolek jesteś z klanu "błękitnego płomienia" który nie patrzy na inne aspekty mające wpływ na ekonomię spalania tylko za wszelką cenę chce ujrzeć coś co może powstać tylko w warunkach "laboratoryjnych". Realia domowe są inne i daleko odbiegające od ideału.Ale ty ciemny jednak jesteś. Masz obaczy byś w ciemnocie nie zgasł : https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/33687-p%C5%82omie%C5%84-niebieski-z-mia%C5%82u-w%C4%99glowego-i-w%C4%99gla/ O jakich innych aspektach mających wpływ na ekonomię spalania piszesz – pewnie o takich jak to kiedyś miejsce miało : kocioł Ds zatankowany pod korek i szyber na maxa zamknięty by na kotle zadaną 50*C utrzymać i uj, że z komina waliło jak po wybuch Wezuwiusz przy czym z tego smród był taki, że nie dało się w tym smrodzie płytkiego i krótkiego oddechu złapać.Forum które tak ciągle cytujesz powinna się zająć Policja. Banda opłacanych userów mających oczerniać i wymyślać niestworzone historie by oczernić jakąś firmę i ich produkt.Tak/tak a ty ze statusem herszta bandy powinieneś tę pielgrzymkę prowadzić nie do Częstochowy tylko do pierdla.Znam starsze babcie które obsługują MPM DS-a i nie robią z tego żadnych historii czy problemów.Tak/tak ale z ich opowieści jak to pannami jeszcze były a teraz z powodu wieku wszystko co czerwone mpm-em nazywać mogą.Kolejny gadżet do kotła mający doić z kasy naiwnych klientów.Tak/tak – dlatego tak u ciebie wymiennik wygląda – kolor czarny jest u ciebie kolorem pożądanym i normalny tylko co tak w nim wyje czyżby ci tam wpadła suszarka do włosów. Jak jest @mtdeusz to nie ma @samsunga.Debilu jeden skąd w uzupełnieniu infantylizmu twojego jeszcze takie i podobne wnioski. Dość między innymi na ty forum przeczytałeś mojego na ich temat – dość zabezpieczyłem ich postów którymi razem z tobą się kompromitowali - dość usunęli moich postów w których ich syjonistyczną mądrość ukazałem – leszczu zważ herbatniku w czym się moczysz. Nie próbuj więcej przypisywać mnie do waszej falangi i sotni. Ps. O mpm-ie @kryzysa nie ma ci co przypominać, bo jego też przecież w pierdlu powinni zamknąć, za to że nie może sobie dać rady z posiadanym mpm-em – zwłaszcza jego za to, bo mając dwa fora do dyspozycji i zgromadzoną na ich kartach wiedzę – wciąż wypisuje, że ciągle coś zmienia i czegoś nowego próbuje a ten mpm dalej nie chce mu iść za cholerę i do tego @kryzys inteligentny jest, wszak z dnia na dzień opanował sztukę by mpm w ryj nie walił jak mu się otworzy drzwiczki od załadowczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 16.12.2020 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 Damy radę temu mpmemowi tylko najpierw ogarnę inne sprawy jakies murki jakieś rurki itp itd a na koniec łempem dostanie w palnik i nie ma bata aby protestował , ja na szybcika tak dorywczo nim tylko się zająłem a tak zicher to za miesiąc dwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 17.12.2020 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Debilu jeden Współczuję tobie i twoim bliskim. Tak/tak – dlatego tak u ciebie wymiennik wygląda Mój wymiennik jest bielutki jak pupa Archanioła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 17.12.2020 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Współczuję tobie i twoim bliskim.Jeśli już to tylko współczuć można tym których już nabiłeś w butelkę i po brzytwie spuściłeś oraz tym naiwniakom których jeszcze nabijesz w butelkę i po brzytwie spuścisz. Mój wymiennik jest bielutki jak pupa Archanioła.Tak/tak – jak byś czegoś takiego nie zobaczył na zdjęciach i filmach które w postach wkleiłem, to byś nigdy wiary w coś takiego nie dał, iż coś takiego możliwym jest ale jak wiesz w mpm-ie coś takiego nie występuje właśnie dzięki takim jak ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts