Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybór pieca na ekogroszek

Fragless87

Recommended Posts

Gość mtdeusz
Kryzys przerób go na Wery (wiesz , że się pali 10x lepiej niż na przeciwprądowym spalaniu z powietrzem z pod ruszt bo testowałeś to w swoim Defro) albo HG i problem z łempełemem masz z głowy.

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak byś czegoś takiego nie zobaczył na zdjęciach i filmach które w postach wkleiłem, to byś nigdy wiary w coś takiego nie dał, iż coś takiego możliwym jest

Nie rozśmieszaj mnie. W czasie gdy ja zacząłem przygodę z kotłami ty bawiłeś się jeszcze lalkami.

jeśli już to tylko współczuć można tym których już nabiłeś w butelkę

Nikogo nie nabiłem bo nie czerpię z tego żadnej korzyści. Traktuję to jako zainteresowanie bo lubię trudne tematy.

Edytowane przez DUNIA.MD

Robisz im antyreklamę

MPM nie potrzebuje żadnej płatnej reklamy. Najlepszą reklamą dla niego są zadowoleni klienci którym się chce przygotowywać opał na zimę rok wcześniej. Antyreklamą dla niego są właściciele którym się wydawało że będą palić w nim byle jak i byle czym.

Edytowane przez DUNIA.MD

Najlepszą reklamą dla niego są zadowoleni klienci którym się chce przygotowywać opał na zimę rok wcześniej. Antyreklamą dla niego są właściciele którym się wydawało że będą palić w nim byle jak i byle czym.
Niby osobno a jednak zaś razem – osiołku matołku – ile razy jeszcze do DTR-ki mpm-a mam cię odsyłać – co.

Z jakiej racji to ja mam twoje kłamstwa dementować – co.

Od kiedy mpm jest do spalania drewna – co.

Nawet ten który ma certyfikat na spalanie węgla i drewna liściastego tylko i wyłącznie, to ten certyfikat jest ważny tylko przez ok. 3-y miesiące, bo tyle mniej więcej w nim wytrzymuje blacha zmniejszająca wejście do palnika a później co – no wiadomo, bo kto by sobie tym głowę zawracał.

No chyba, że nie wiadomo dlaczego i z jakiej racji napisałeś, że rok wcześniej trzeba węgiel kupić by go sezonować a tak przy okazji tego, jeśli o sezonowanie drewna chodzi, to czytałem wypowiedź jednego, że po dwóch latach sezonowania drewno osiągnęło wilgotność 25% dopiero - co przez miernik zostało stwierdzone.

Z tym paleniem byle czym, to też wyjechałeś – węgiel w obrocie ma świadectwo jakości – tak ten od sowietów jak i ten z Kolumbii nie włączając z tego innych – program czyste powietrze to gwarantuje a nadto masz o tym tu jeszcze : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?368255-Ogrzewanie-za-darmo&p=8004536&viewfull=1#post8004536

§ 4. Zakazuje się stosowania w instalacjach, o których mowa w § 2, następujących paliw:

1) mułów i flotokoncentratów węglowych oraz mieszanek produkowanych z ich wykorzystaniem;

2) węgla brunatnego oraz paliw stałych produkowanych z wykorzystaniem tego węgla;

3) węgla kamiennego w postaci sypkiej o uziarnieniu 0-3 mm;

4) paliw zawierających biomasę o wilgotności w stanie roboczym powyżej 20%.

Kiedy zaczniesz pisać konkretnie i przestaniesz w końcu pitolić oraz farmazonić.

Pozdrawiam serdecznie i wszystkiego najlepszego na Święta oraz w Nowym Roku życzę.

osiołku matołku

Podniecają cię takie teksty.

że rok wcześniej trzeba węgiel kupić by go sezonować

?

że po dwóch latach sezonowania drewno osiągnęło wilgotność 25% dopiero - co przez miernik zostało stwierdzone.

Wszystko zależy od gatunku, przechowywania oraz czasu wycinki. Twardsze gatunku potrzebują nawet 4 lata by nadawały się do palenia.

Z tym paleniem byle czym, to też wyjechałeś

Byle czym znaczy się najsłabszym i "najgorszym".

Kiedy zaczniesz pisać konkretnie i przestaniesz w końcu pitolić oraz farmazonić.

Z tego co widzę wyrocznią na tym Forum jest niejaki @samsung.

Edytowane przez DUNIA.MD

• 2 weeks później...