Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Firma do wzmocnienia więźby dachowej

Qualcolm_

Recommended Posts

Poszukuję firmy/ekipy która wzmocni istniejącą więźbę dachową (na położona dachówka ceramiczna) przed ociepleniem pianką.

Problem pierwotnym jest jak wnioskuję są zbyt ubogie połączenia (np. jedno połączenie-jedna śruba), rozwarstwienia belek, powolny "rozjazd" w niektórych punktach itp.

Chciałbym przed natryśnięciem pianki wzmocnić połączenia odpowiednimi elementami systemowymi zgodnie ze sztuką (a nie wg. podejścia "będzie Pan zadowolony, "wyyystaaaarczyyyy") - właściwe elementy we właściwych miejscach.

Dach wykonany na początku 2017r, budowa między Bochnią a Brzeskiem przy trasie A4 "starej" i "nowej" :) (jak coś to 504 sześć pię@ dwa 316)

Zdjęcia wrzucę wkrótce ale czy jest potrzeba skoro widać szczeliny i pasuje poprawić?

Na ten moment najważniejsze pytanie jakie mi się nasuwa przeglądając forum - czy jeden wkręt ciesielski na jedno połączenie jest wystarczające? Czy wychodząca część gwintu z drugiej strony połączenia jest dopuszczalna?

Być może nie jest źle ale ale na pewno nie jest do końca prawidłowo.

Największą pracę obserwowałem do poprzedniego roku, teraz mam wrażenie że proces zahamował (albo tylko zwolnił).