Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Takie kliteczki wszyscy budują, a potem jak się gości zaprosi, to trzeba siedzieć jeden na drugim w nano-salonie 80m2 i sapać sobie w twarz. Ścisk jak w kurniku na grzędach! Trzeba się wyzwolić z zaściankowych przyzwyczajeń i budować z rozmachem. W takich wnętrzach, jak to na zdjęciu to się człowiek od razu się lepiej czuje:

http://solarviewphoto.com/maxxum7d_samples.2/image/2004.11.19.sol.sims.07.jpg

więcej tutaj

https://forum.murator.pl/topic/25840-mam-do%C5%9B%C4%87-ju%C5%BC-tych-ciasnych-200-metrowych-klitek/

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no to się kurcze zbyt pośpieszyłem z zakupem mojego projektu... chyba, że go przerobię na wiatrołap a resztę doprojektuję jak wyżej. tylko czy sąsiędzi oddadzą swoje grunta pod prawdziwe budownictwo?

Ale to jest "trendy"...

Spójrzcie np. na "niewielki" ogród zimowy w bodaj ostatnim Muratorze. Tak na oko sobie obliczyłem, że taka rotundka ze szkła (i to przecież nie byle jakiego szkła!) i metalu kosztowałaby tyle, ile cały mój dom...

ja myślę, że to dla rodziny wielopokoleniowej. wnioskuję z ilości i różnorodności foteli i stolików. jak babka rżnie w pokera, to prawnuczek może z innego stolika ściągać kokę bez obawy, że mu ją energicznie położona karta zdmuchnie.

to raczej jakiś baaardzo ekskluzywny hotel, bo dla jednej rodziny/osoby budować coś takiego to jest raczej paranoja. Chociaż wielu jest bogatych paranoików i mitomanów.

Wyobraźcie sobie, że rano szukacie w tym domu np. zegarka na rękę.

Ja bym tu słonia nie znalazł!

katerhasser, no widać, że rzeczywiście w takim domu byś się nie odnalazł

- co za pomysł z tym szukaniem zegarka!

jak ci zginie, to każesz służbie dzwonić do jubilera w mieście i za chwilę ci przywiozą nowy