Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mam dość już tych ciasnych 200 metrowych klitek!

Recommended Posts

nie ma co się podniecać ile, kto wydaje kasy na rachunki i czy ma basen o wymiarach olimpijskich czy ma lądowisko dla helikopterów

ja Ci Patos nie zabraniam się wypowiadać, chcesz dzielić forum’owiczów proszę bardzo. Mamy tutaj mamy ponarzekać na brak metrażu, a TY zaczynasz o swoich rachunki, ot taki trochę inny post, poniżej jest taki "ile płacicie za ogrzewanie", ja tam się nie podniecam rachunkami tylko panienką (dzwoniła do mnie :D, nie wiem czy na tym dało się zarobić ).

poniżej salonik nieduży, ale nie wiem czy milion baksów wystarczy na zakup, i naprawdę mało sprzątania, ogrzewanie też nie zadrogie, reszta trochę gorzej w ekonomice wychodzi

http://www.admirals.com/annacay/salon.jpg

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Joola

..ale ja w swojich marnych 166 będę miał stół bilardowy.. :D

.... pas startowy w salonie ???????? :roll:

...co do rachunków za gaz - rzeczywiście smutasy :wink:

...a do zasmażki - rurka z kremem !!!!!!

J

...zazdroszczę :wink:

...nie w salonie ino na dachu lądowisko :wink:

...rzeczywiście smutasy :wink:

...zasmażka, rurka z kremem i korniszonek :wink:

mdzalewscy

Acha!!! :p Jeżeli chodzi o nrzekanie na brak metrażu (obecnie 38m2 4 osoby), to pani Patosowa miała by tu duże pole do popisu :p nie wiem czy przez kilka dni dostał bym obiad , :wink: siedziała by przed forum i narzekała :evil:dlatego nic jej nie powiem, że może sobie gdzieć ponarzekać, nie będę wkładał kija w mrowisko :p I tak Mi się dostało za pokój dzienny, że za mały, "a wogóle cały dom jakić taki miniaturowy" :o a przecież to dla jej dobra (ten mały domek):p by miała mało do sprzątania :wink: i nie musiała zabierać ze sobą suchego prowiantu ,gdy wybierze się np. na ekspedycje mycia okien

...to duży dom jakiegoś nadzianego kolesia z Ameryki

....

Tylko bez pouchwałości! I w ogóle skąd masz zdjęcie mojego domku letniskowego?!

Wy się kurde nabijacie! A ja przychodzę do projektanta, mówię mu: kilka pokoi, salon, przedsionek i takie tam.... A ta mądrala pyta się mnie jakie ja mam potrzeby, jak żyję, ilu przyjaciół i inne takie podchwytliwe pytania mi zadawał skubany! To ja mu naiwnie opowiedziałem, że sport lubię i przyjaciół mam trochę, że lubię przestrzeń i las (i mu też opowiedziałem, jak mi kumple dla zgrywu tę palmę kupili i postawili pod moim balkonem na Ursynowie)... no i w ogóle było przyjemnie i nie wszystko już pamiętam, ale widać musiałem też powiedzieć, że od jednej ciotki dostałem komplet foteli (te niebieskie) jak się przeprowadzała do bloków, a zaraz potem od drugiej to samo w innym kolorze (to w sumie taka zabawna historia była).

Potem pozałatwiałem te wszystkie formalności z kredytem, a resztę papierów to już ten projektant załatwiał, bo ja musiałem wyjechać na trzy miesiące do Jeleniej Góry i do Tłuszcza. Wracam, a pan Zdzisiek ze swoją ekipą z Mazur akurat kończy fugi w basenie. Od razu mnie coś tknęło i lecę do tego mądrali od projektu... A on do mnie, że to tylko drobne przeróbki w stosunku do uzgodnień, że musiał proporcje do tej palmy dopasować i żebym się nie martwił bo jak za mało miejsca wokół tego stołu do ping-ponga to można tę ściankę przebić i poszerzyć.

Myślałem, że mnie coś trafi! Zacząłem coś mówić o kubaturze, no i że tych przeszkleń tyle. Ale mi nawet dokończyć nie dał i wali, że okna trzyszybowe i że dom wyszedł trochę drożej, ale zaoszczędzę na ogrzewaniu bo jest pasywny!!!!

No to mnie po prostu ścięło z nóg! To tyle kasy poszło i to z kredytu i dom jest passe! No to ile ja mam wyłożyć żeby być trendy!?