Prosilence 06.11.2020 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2020 CześćChciałbym zakupić wideodomofon ip który będzie kompatybilny z google home. Tudzież z google assistant. Chodzi mi o sterowanie bramą przy użyciu asystenta. Nie mogę znaleźć nic konkretnego w sieci na ten temat. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekWaw 09.11.2020 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 Wideofony, które mają gotową integrację z Google Home (Ring, Arlo, Eufy, Nest, Ezviz) to na ogół "zabawki", które nie mają wbudowanego przekaźnika. Jeśli kupisz wideofon z prawdziwego zdarzenia który ma API (np. Doorbird), to możesz taki przekaźnik wysterować po http z Node-RED. Wówczas możesz go też zaprezentować jako przełącznik w Google Home za pomocą pluginu do Node-RED który się nazywa NORA. W zależności od potrzeb do takiego tematu możesz też inaczej i do sterowania bramy po prostu podłączyć przekaźnik Shelly, który integrację z Google ma out of the box. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prosilence 07.02.2021 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 HejFinalnie kupiłem hikvision DS-KIS702. Zależało mi na wyświetlaczu wewnątrz. Domofony bez wyświetlacza mnie nie interesowały. Zaletą jest to ,że ładnie to zepnę z monitoringiem. Minus, brak możliwości spięcia z home assistant, przynajmniej na tą chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 13.02.2021 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Przecież bramą możesz sterować równolegle do domofonu. Dołóż przekaźnik sterowany przez HA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bojaki 16.02.2021 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Przecież bramą możesz sterować równolegle do domofonu. Dołóż przekaźnik sterowany przez HA. Jak to jest z przekaźnikami? Teraz mogę otwierać bramę pilotem i domofonem. Chciałbym tak jak przedmówca zintegrować ją z GH (domofon nie jest kompatybilny) oraz mieć jednego pilota do bramy i garażu (teraz mam osobne) - czy wtedy też potrzebuję dokładać kolejny przekaźnik do bramy? Czy możesz jakiś polecić? A druga sprawa - jak się ma taki przekaźnik do faktycznego stanu bramy? Czy otwieranie jednocześnie pilotem, domofonem i przekaźnikiem nie spowoduje problemów z automatyzacją? Przepraszam za jakość pytań, nie mam o tym pojęcia. Dziękuję z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 19.02.2021 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Ja jestem trochę zielony w zakresie systemów. Ale domofon to nie rakieta kosmiczna. Furtkę/bramę otwiera/zamyka przez zwarcie za pomocą przekaźnika. Więc dołączając tam cokolwiek równolegle można tym sterować. I tak np. ja się bawię na systemie Tuya/Smart life (bezprzewodowy), to jest dostępny sterownik bramy. Ma opcję pokazywania stanu po podłączeniu do niego czujnika kontraktonowego. W ten sam sposób można zejść z dwóch pilotów do jednego. Jeśli np. jeden to Nice a drugi XXX, to dokupujemy do XXX odbiornik pilota Nice . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts