Munder 09.11.2020 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 Witam ! Moja pompa Vaillant Arotherm VWL 75/5 AS chodzi od 28 dni...Instalator, najpierw ustawił auto program wygrzewania jastrychu, który nie pokrywał się(mam na myśli osiągalne temperatury), właściwie z żadnym z programów o których czytałem i słyszałem. Najwyższą temperaturę, którą widziałem na display'u to 27,5 *C a w/g wspominanych programów najwyższa temperatura powinna być 45-50*CDrugi instalator, przyszedł i przerwał program wygrzewania, mówiąc, że to wystarczy..(???) i włączył program "AUTO" dla grzania w domu, ustawiając na temp zadaną na 21*CMoim zdaniem w domu było chłodno, więc zmieniłem zadane ustawienia na 30*C( nie mogłem ustawić na więcej...! ! Wskazanie zadanej temperatury kończy się u mnie na 30*C...Czy to jest normalne...? ? ? Po 48 godzinach permanentnego grzania i przy całkowicie pustym domu, na display'u zauważyłem wskazanie 24,5*C.....W domu było ciepło ale na pewno nie 30 *C Próbowałem zwiększyć temperaturę, zmieniając ustawienia z "AUTO" na "Dzień" ,ale i tu nie mogłem ustawić na więcej niż 30*C....Jeszcze raz pytam - czy to normalne..??? Czy nigdy nie będę mógł ustawić na więcej niż 30..?? A co będzie jak na zewnątrz będzie -20*C..?? Czy to wskazanie 24,5*C wystarczy abym nie zmarzł w domu..?? Proszę Was o komentarz do tego co napisałem. Czy u Was jest (było) podobnie..??? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/258458-ustawienia-temperatury-na-pompie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts