Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ustawienia temperatury na pompie...

Munder

Recommended Posts

Witam !

Moja pompa Vaillant Arotherm VWL 75/5 AS chodzi od 28 dni...

Instalator, najpierw ustawił auto program wygrzewania jastrychu, który nie pokrywał się(mam na myśli osiągalne temperatury), właściwie z żadnym z programów o których czytałem i słyszałem. Najwyższą temperaturę, którą widziałem na display'u to 27,5 *C a w/g wspominanych programów najwyższa temperatura powinna być 45-50*C

Drugi instalator, przyszedł i przerwał program wygrzewania, mówiąc, że to wystarczy..(???) i włączył program "AUTO" dla grzania w domu, ustawiając na temp zadaną na 21*C

Moim zdaniem w domu było chłodno, więc zmieniłem zadane ustawienia na 30*C( nie mogłem ustawić na więcej...! ! Wskazanie zadanej temperatury kończy się u mnie na 30*C...Czy to jest normalne...? ? ?

Po 48 godzinach permanentnego grzania i przy całkowicie pustym domu, na display'u zauważyłem wskazanie 24,5*C.....W domu było ciepło ale na pewno nie 30 *C

Próbowałem zwiększyć temperaturę, zmieniając ustawienia z "AUTO" na "Dzień" ,ale i tu nie mogłem ustawić na więcej niż 30*C....Jeszcze raz pytam - czy to normalne..??? Czy nigdy nie będę mógł ustawić na więcej niż 30..?? A co będzie jak na zewnątrz będzie -20*C..?? Czy to wskazanie 24,5*C wystarczy abym nie zmarzł w domu..??

Proszę Was o komentarz do tego co napisałem. Czy u Was jest (było) podobnie..???

Pozdrawiam