przemek568 10.11.2020 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Witam serdecznie Układ mieszany podłogówka + kaloryfery Grzeje gazem , czynnik na piecu ustawiony na 50 Kocioł Immergas victrix exa 24 x 1 erp ngMam problem z kaloryferami , jeden super grzeje na 3 , drugi ledwo ciepły na 5 . Próbowałem oczywiście odpowietrzać nic to nie dało .Zrobiłem również kryzowanie ( tydzień testów) nic to nie daje .Wstawiam zdjęcie i tak sobie pomyślałem że może pokręcić coś tymi zaworkami na dole , może da to coś ? https://iv.pl/image/kal.GtyiPiw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.11.2020 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Zdaje sie tam można przepływy regulowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 11.11.2020 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 To co jest na dole służy do zamykania obwodu, poniekąd można tam przymknąć, ale tę rolę pełnią kryzy na grzejnikach. Przemek jakie kombinacje kryzowania robiłeś, zamykałeś ten grzejący ? Masz je podłączone szeregowo, jak daleko są od siebie, są tej samej wielkości ? Może każdy idzie z listwy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts