buyakk 11.11.2020 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Witam, Mam problem z wiązarami ponieważ juz dostałem uprawomocnione pozwolenie na budowę a chciałbym zmienić konstrukcję dachu ? Poniżej daje zdjęcie moich wiązarów od architekta który mi stworzył : A drugie zdjęcie jest jakbym chciał aby wyglądały wiązary : Czy jest taka możliwość aby go zmienić ? Czy jakoś go w miarę powiększyć ? Dom 107 metrów parterowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 11.11.2020 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 U mnie nie było problemów zrobić "graciarnię" na poddaszu. Firma robiąca wiązary zrobiła odpowiedni projekt zachowując wymiary i spadek dachu jak w projekcie oryginalnym.Pierwszy obrazek jest malusieńki, nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buyakk 11.11.2020 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Na 1 zdjęciu są moje wiązary szerokość stryszka 149 na 158 wysokości . Ledwo wejdę na ten stryszek po schodkach odrazu będę musiał klękać i czy dałoby się to powiększyć bez żadnych problemów u kierownika budowy czy coś tak jak na 2 zdjęciu jest w taki sposób go powiększyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 11.11.2020 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Na 1 zdjęciu są moje wiązary szerokość stryszka 149 na 158 wysokości . Ledwo wejdę na ten stryszek po schodkach odrazu będę musiał klękać i czy dałoby się to powiększyć bez żadnych problemów u kierownika budowy czy coś tak jak na 2 zdjęciu jest w taki sposób go powiększyć. sprawa dla projektanta wiązarów, do niego należy się zwrócić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buyakk 11.11.2020 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A jakby zmienił te wiązary na te inne ? To muszę na nowo starać się o pozwolenie na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 11.11.2020 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Hm, jeśli chcesz zwiększyć wysokość budynku to może być problem. Pamiętam reportaż w TV w którym mówiono o gościu, który zwiększył sobie o 20cm i przez 8 lat nie dostał odbioru. Urzędniczka twardo mówiła przed kamerami - ma być jak w projekcie. Może coś się w tym temacie zmieniło, ale najlepiej zapytać u tych, którzy decydują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buyakk 11.11.2020 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Ok dziękuje za odpowiedzi . @henrykow w moim wypisie i wyrysie jest napisane maksymalna wysokość zabudowy budynki z dachami spadzistymi 11 metrów i zabudowa towarzysząca z dachami spadzistymi 8 metrów . To jest to co pisałeś wcześniej że te 20 cm jest dopuszczalne zmiany wysokości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts