IZAPIOTREK 06.12.2004 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 A jednak można taniej, poszukałam i znalazłam.Murarz polecony, podobno uczciwy i bardzo dokładny ale mieszkajacy daleko od miasta i to jest chyba decydujące.Podaje ceny i to bez żadnej negocjacjifundamenty z ociepleniem-40 zł za metrściany zew.-15 zł za metrściany działowe- 10zł za metrtynki-10 zł za metrkomin -350złschody wejściowe- gratiswykonanie dachu(więźba,montaż, odeskowanie. papa podkładowa)-22zł za metrgonty- 10 zł za metr Murarz sam dojeżdża do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiP 07.12.2004 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 to ja miałem taniej tylko zależy od iloci metrów:murarzy miałem 3 (super dziadków) postawili (dom parterowy 15/13m) w 6 dni (pojedyńczy suporeks) z naszš pomocš (ledwo nadšżalimy) za 10 zł z metra obojętnie czy ciana zewnętrzna czy działowa razem z podmurówkš 0.5 metra wysfundamenty zrobilimy sami lane z gruchy tynki 7 zł z metradwa kominy z klinkieru poszło 450 cegieł za 400 złwykonanie dachu(więźba,montaż) 8zł metr (dach 250 metrów)dachówka (ułożenie wszystko razem z foliš, łaty kontrłaty) 6500apropo murarze sami dojeżdzali i bez wyżywienia. to chyba taniej niż u was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 07.12.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Wg mnie lepiej (jeśli chodzi o budowę domu i więźbę) to klepnąć się na konkretną kwotę.Potem będziesz się zastanawiał skąd się wzięły metry albo że nie doliczył przy ścianach lania podciągów itp. A tak powiedział ile i tyle dostanie a resztę ma robić zgodnie ze sztuką.Pamiętaj, że zawsze lubią potem coś extra dodać i wcale taniej nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZAPIOTREK 07.12.2004 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Rzeczywiście taniej. Dawno się budowałeś? Człowiek się już cieszy i proszę Radom to dość daleko od Łodzi chyba twoi murarze do mnie nie przyjadą, ale przynajmniej pozbyłam się uczucia, że może za tanio? Podobno jak tanio to podejrzanie. Mój murzrz to także emeryt-jest to budująca myśl dla wszystkich którzy boją się starości, a tu aż miło, można zarabiać, być czynnym zawodowo Chm, ja siedzę ciągle za kólkiem więc na emeryturze będę chyba tylko wnuczki bawić. Z budowlanki do filozofii, ale ten Murator rozwija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZAPIOTREK 07.12.2004 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Jeśli chodzi o umawianie się na całość to masz rację.Podając cenę za metr wyszczególnionych robót łatwiej jest sobie dopasować do swojego domku.Po drugie jak negocjowałam z poprzednim murarzem to podstawa do rozmowy były wydrukowane wasze uwagi.Podana ogólna cena nie przekonywała murarza bo mówił, ze nie wiadomo ile metrów itd., a cena z metra jest bez dyskusyjna chyba, że chodzi o jakiś wyjątkowo skomplikowaną konstrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiP 07.12.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 w tym toku zaczšłem od czerwca, staram się oszczędzać jak mogę.Narazie jestem zadowolony ze swoich wykonawców robię szybko i solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiP 07.12.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 nie wspomnę ile płaciłem za projekty instalacji bo się pewnie załamiesz (bardzo tanio) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZAPIOTREK 07.12.2004 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Może jak bym im jakąś przyczepę skombinowała to by przyjechali? Tak sobie marzę Przecież to nie jest aż tak daleko. Może jednak dasz mi namiary na nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiP 07.12.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 powiem ci tak, że ja sie musiałem prosić żeby do mnie przyszli tak mieli roboty na cały rok a sš to dziadki po 70-tce i jak się umawiałem na tynki w przyszłym roku na wiosnę to żartowali że jak dożyjš to przyjdš mogę ci dać nr tele dzwoń tylko wieczorami 486101442 powodzenia ale wštpię żeby się zgodzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts