Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co przed kominkiem?

goga

Recommended Posts

Kominek już stoi-narożny, półokrągły i taraz coś przred nim trzeba położyć , bo panele przed kominkiem odpadają.

Myśleliśmy o jakiejś płycie z kamienia, ale...z salonu, w którym są panele widać podłogę w kuchni płytki-beż i kawałek przedpokoju płytki-brąz, więc jeśli damy kamień to będzie już czwarty rodzaj podłogi.Chyba za dużo.

Najbardziej pasowałyby płytki takie jak w holu, ale jak je położyć wokół okrągłego kominka?

Może coś doradzicie?

Kominek już stoi-narożny, półokrągły i taraz coś przred nim trzeba położyć , bo panele przed kominkiem odpadają.

Myśleliśmy o jakiejś płycie z kamienia, ale...z salonu, w którym są panele widać podłogę w kuchni płytki-beż i kawałek przedpokoju płytki-brąz, więc jeśli damy kamień to będzie już czwarty rodzaj podłogi.Chyba za dużo.

Najbardziej pasowałyby płytki takie jak w holu, ale jak je położyć wokół okrągłego kominka?

Może coś doradzicie?

ja na sosnową podłogę położyłam mosiężną płytę

ja na sosnową podłogę położyłam mosiężną płytę

Natka, właśnie myślę o takim rozwiązaniu- napisz jeżeli możesz, czy kupiłaś gotową płytę, czy była robiona, jaką miała grubość, no i jak wyglądał koszt. Szukałam takiej płyty, ale są z innych metali, raczej brzydkie- jeżeli jest gotowa, to daj namiary.

Na razie znalazłam tylko w swojej okolicy(Rzeszów) firmę, która handluje arkuszami mosiądzu - ale po co mi cały arkusz za 200zł. Z blacharzami rozmawiałam i to nie oni takie rzeczy robią :roll: Mam dzwonić po ślusarzach, ale zaczynam wątpić. A bardzo mi się takie rozwiązanie podoba