Tomek Nędza 13.11.2020 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Witam Mam wykonane ogrzewanie podłogowe w taki sposób, że każdy pokój ma swoją pętlę ale łazienka 9,5m2 (prysznic+wanna) i WC 1,5m2 ogrzewane są z jednej pętli. Teraz jest tak, że podłoga w WC jest dużo cieplejsza niż w łazience. Czy przełożyć rurki na odwrót (zasilanie<->powrót)? Czy przejmować się tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom.pk 13.11.2020 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Ważne czy temperatura w tych pomieszczeniach Ci odpowiada.Jeżeli nie to zamień, tylko jaki jest dostęp w rozdzielaczu ,czy da się bez problemów to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek Nędza 14.11.2020 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 Dziękuję za odpowiedź.Podłoga w WC szybciej się nagrzewa i jest cieplej. W rozdzielaczu musiałbym uciąć rurę i założyć nypel.Zastanawiam się czy nie będzie tak samo po zamianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 14.11.2020 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 Dziękuję za odpowiedź. Podłoga w WC szybciej się nagrzewa i jest cieplej. W rozdzielaczu musiałbym uciąć rurę i założyć nypel. Zastanawiam się czy nie będzie tak samo po zamianie. Bez przepięcia się nie przekonasz. a jak będzie tak samo to nie będziesz musiał z powrotem przepinać. Myślę, że będzie inaczej a jak to zobaczysz. Ja bym przełączył, aby się przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom.pk 14.11.2020 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 Na pewno będzie różnica ,dużą część ciepła odbierze podłogówka w łazience i do WC będzie docierać woda o niższej temperaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts