Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żyrandol w gk - niby proste a jednak profil na drodze

Recommended Posts

Witam, dotychczas mieszkałem w wielkiej płycie i wiercenie polegało na dobrym wiertle i udarze. Ale teraz sie przeprowadziłem i jest poddasze a tam sufit GK. Usiłuję zamontować żyrandol ale po przewierceniu GK napotkałem chyba profil - żółta folia a pod nią metal :(. Chciałem to przewiercić ale się unosi. Żyrandol trochę waży więc kołki w GK nie utrzymają go (po założeniu kloszy trochę się wysuwają zmienić miejsce żyrandola nie mogę. Macie może jakiś patent na montaż?
https://forum.murator.pl/topic/258554-%C5%BCyrandol-w-gk-niby-proste-a-jednak-profil-na-drodze/

To ,że jest tam profil - to dobrze do niego przykręć haczyk, wkręć wkręt(nawet jeśli się unosi) i potem w nagwintowany otwór haczyk z zawieszką - jeśli by nie było tam profilu to trzeba zastosować inne rozwiązania do tego celu:

kołki-do-montażu-żyrandola-w-karton-gipsie-GK.jpg

Ale w Twoim przypadku tego problemu nie ma.

Próbowałem wkręcić zwykły wkręt ale bez efektu, próba z wiertarką tez zakończona niepowodzeniem. W sumie to boję się na silę dociskać. Może potrzebny jakiś specjalny wkręt do profili?