Munder 14.11.2020 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 (edytowane) Witam ! Moja pompa ciepła to Vaillant Arotherm VWL 75/5 AS To początki mojego obcowania z pompą, rekuperacją i fotowoltaiką... Nie rozumiem wskazań pompy na display'u... - Co oznacza "Temperatura zadana" ??? - Jeśli ustawiona jest temperatura "Zadana" na 21*C to dlaczego wskazuje na 23,5*C..? (w domu w tym czasie na termometrze pokojowym jest 21-22*C) - Co oznacza ikonka dom +termometr i 10*C (teraz akurat 10*C, czasem jest to 7*C, czasem 8*C...) Proszę WAs o pomoc w rozszyfrowaniu tego zapisu... Pozdrawiam Munder ................... Dopisuję na drugi dzień... A dziś było takie wskazanie...(21,5*C) Gdzie sie podział napis "Temp grzania zadana"...?? Nie wiem czy to ma jakiś związek ale dziś było trochę cieplej niż wczoraj.. Edytowane 15 Listopada 2020 przez Munder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byq84 18.11.2020 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 temp z domkiem to jest temperatura z czujnika pogodowego, temp zadana to temp do której pompa ciepła ma ci ogrzać dom. W jakim miejscu masz ten sterownik na pompie czy w pokoju? Temp dużymi cyframi to temp pokojowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts