tomkowz 14.11.2020 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 (edytowane) Cześć! Mam w projekcie okno, które sąsiaduje ze słupem z jednej strony. Buduję z Ytonga i chciałem dać kilka prętów w strefie podokiennej, 1 bloczek pod oknem, pręt o długości okna + 50 cm w lewo i + 50 cm w prawo. Z tym, że z jednej strony jest w projekcie słup i tam mam wystawiony starter. I teraz czy powinienem przepuścić te pręty (te 50 cm zakładu) przez zbrojenie słupa, które powinienem ustawić już teraz czy może nie powinienem dawać zakładu od strony gdzie jest słup? W projekcie brak informacji o zbrojeniu strefy podokiennej, a do kierownika to się chyba nie dodzwonię w niedzielę... Pozdrawiam! Edytowane 14 Listopada 2020 przez tomkowz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.11.2020 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 Z punktu widzenia pracy podokiennika nie ma sensu to zbrojenie na styku z rdzeniem. Tam tynk może pękać ze względu na rożny materiał pod tynk dałbym siatkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkowz 14.11.2020 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 Dzięki, tak też mi się wydaje bo to jednak zbrojony słup już jest i co tam by się miało stać... dam tylko wysunięte w jedną stronę 2x fi 10 żebrowane i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts