koosikk 15.11.2020 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Witam serdecznie, czy może mi ktoś powiedzieć czy mam doczynienia z zapowietrzona podłogówką? Wysyłam zdj. https://ibb.co/fFJJmk5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koosikk 15.11.2020 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 I na podstawie jednego mizernego zdjęcia ma Ci ktoś powiedzieć co jest nie tak z Twoją podłogówką???!!! Chcesz uzyskać porady to opisz w miarę dokładnie co sie złego dzieje i jakie masz objawy, od jakiego czasu występuje usterka itd. Instalacja jest nowa, nowy dom, chodzi od ok miesiąca, podłoga nie grzeje równo i długo dochodzi do temp. Zadanej 21.05c, mamy na dworze aktualnie ok +5 +8 a dopiero temp zadana dochodzi po około 7h grzania. Dzienne zużycie gazu ok 7,8 M3. Wydaje mi sie, że hydraulik nie odpowietrzył układu podłogówki dlatego nie równo grzeje i długo zajmuje jej oddawanie temperatury. Sądziłem, że po tym zdjęciu będzie można powiedzieć czy układ jest zapowietrzony czy też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 15.11.2020 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 .... Sądziłem, że po tym zdjęciu będzie można powiedzieć czy układ jest zapowietrzony czy też nie. Byc moze jasnowidz dał by odpowiedz, a na powaznie, dlaczego nie zapytac wykonawcę, wykonał dał gwarancje, nie dokonczył pracy. Nie roozumiem dlaczego w przypadku nieprawidłowego działania jakiejkolwiek instalacji sa kierowane pytania na forum zamiast tak po prostu zapytac instalatora. Czy jego rola konczy sie z chwila otrzymania zapłaty. Rozumiem ze czesc inwestorów sama sobie wykonuje rózne instalacji i faktycznie moga nie wiedziec jaka jest przyczyna niesprawnosci, ale zdecydowana wiekszosc zleca wykonanie instalatorom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts