remonty22 17.11.2020 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Witam wszystkich .Mam taki problem na działce która jest wpisana do rejestru zabytków stoi stara szopa (ona nie jest w rejestrze zabytków) działka jest wpisna ze względu tego że nie daleko jest folwark i cała wies jest jako układ ruralistyczny . I właśnie dlatego mam pytanie czy pomimo tego że obiekt nie jest chroniony muszę pytać konserwatora o to czy mogę rozebrać go .Jak to jest że dzialka jest w rej. Zabytków to wtedy każda budowla jest już zabytkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 17.11.2020 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 na 99% będziesz musiał uzgodnić w wojewódzkim konserwatorem. sprawdź u siebie w planie. u mnie jest zapis o konieczności uzgodnienia wszelkich prac na obiektach wewnątrz strefy konserwatorskiej, włączając w to obiekty małej architektury, szyldy, reklamy, ogrodzenia a także wszelkie zmiany dotyczące zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts