Kuba88 17.11.2020 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Cześć, Sytuację mam następującą. W pomieszczeniu na ścianach nałożyłem gładź Acryl Putz ST10 (na zagruntowany tynk, wcześniej było skrobanie), to zagruntowałem gruntem Acryl Putzem GU40 i wymalowałem farbą Magnat Ceramic (1 warstwa). Nie wchodząc w szczegóły nie jestem zadowolony z efektu wizualnego i chciałbym jeszcze raz nałożyć gładź (prawdopobnie tym razem już będę głaść na mokro żeby było szybciej). Moje pytanie - jak przygotować podłoże? Radziłem się innych i spotkałem się z różnymi opcjami:- Gruntować rozcieńczonym gruntem np. Cekolem- Gruntować Betokontaktem- Zdzierać wszystko- Podszlifować szliferką z papierem ściernym Co byście mi poradzili? Jestem świeżo po malowaniu (kilka dni), nie za bardzo mi pasuje zdzieranie/szlifowanie wszystkiego, ale boję się że sam grunt nie zdziweluje farby ceramicznej. Z góry dzięki za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 22.11.2020 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Najprościej będzie przeszlifować wszystko, skoro zależy Ci na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts