Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za wi??b?

Bigsister

Recommended Posts

• Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Stary... zadawaj konkretne pytania. O jaki dach tobie chodzi? Jaka powierzchnia, kształt, ilość lukarn, kąt nachylenia, ilość spadów....itd.

Tak postawione pytanie nic tobie nie da.

Jeśli na Twoje pytanie odpowie właściciel takiego dachu

http://www.e-dach.pl/gdp_artykul_zdjecia/03.gif

i przyjmiesz jego koszty jako wskaźnik dla Twojej kalkulacji to w momencie gdy przyjdzie pora zapłaty fachowcom, obudzisz się z ręką w nocniku.

Jeśli zaś odpowie właściciel np. takiego dachu

http://www.zamek.pl/dachy/img/front.jpg

to momentalnie przejdzie Tobie ochota na budowanie czegokolwiek

Konkrety kolego, konkrety ....

• 2 weeks później...
750 zł za m3 drewna impregnowanego ciśnieniowo. Cieśla powiedział, że jeszcze nie robił więżby z tak dobrze zaimpregnowanego drewna. Całe przesycone. Za więżbę 3500zł, dwa dachy dwuspadowe plus dwie lukarny. Powierzchnia dachów około320 m2. Dekarz chwalił cieślę. Powiedział" Ma Pani dobrze zrobioną więżbę". Polecam obydwu.

750 zł za m3 drewna impregnowanego ciśnieniowo. Cieśla powiedział, że jeszcze nie robił więżby z tak dobrze zaimpregnowanego drewna. Całe przesycone. Za więżbę 3500zł, dwa dachy dwuspadowe plus dwie lukarny. Powierzchnia dachów około320 m2. Dekarz chwalił cieślę. Powiedział" Ma Pani dobrze zrobioną więżbę". Polecam obydwu.

Marek30022 - poproszę jakieś namiary na ten tartak!

Bobo30 - jeśli ich polecasz, to tez poprosze namiary

Z góry dziękuję!

• 2 weeks później...
W Łodzi 700 zł brutto za kubik

22 zł za metr dachu-montaż więźby,odeskowanie, papa podkładowa

Mój dach jest na kratownicy czyli bardzo pracochłonny

mam prośbę odezwijcie się do mnie na prywatnego maila to wymienimy się doświaczeniami podawałem go już w innym temacie przy waszym zapytaniu ale jak by coś to [email protected]

• 1 month później...

RHM to troche przepłaciłeś.

za wykonanie wiezby i montaż dachówki 47 zł ?!?!

wykonanie wizeby to około 15 zł za metr czyli dachówka wyszła cie z 30 zł?? wydaje mi sie że nie wiedziałes co robisz jak płaciles wykonawcy.

średni koszt połozenia dachówki z montażem wiezby za metr to około 35-38 zł.

pozdrawiam

Drewno 640 zł/m3 impregnacja ciśnieniowa.A o cenę ułożenia dachówki z blacharką się targuję.

RHM to troche przepłaciłeś.

za wykonanie wiezby i montaż dachówki 47 zł ?!?!

wykonanie wizeby to około 15 zł za metr czyli dachówka wyszła cie z 30 zł?? wydaje mi sie że nie wiedziałes co robisz jak płaciles wykonawcy.

średni koszt połozenia dachówki z montażem wiezby za metr to około 35-38 zł.

Czyli wg Ciebie 20-23 zł za m2 położenia dachówki i obróbki blacharskie?

Bzdury wypisujesz albo ceny jakiś pseudofachowców.A jeśli są dobrzy to dawaj namiar.

a jaka wg was impregnacja jest lepsza?

cisnieniowa czy zanurzeniowa?

Niby ciśnieniowa,ale się tym nie ma co podniecać.Teraz sprzedają praktycznie tylko świeżo ścięte,pełne soków drewno.I tak w nie guzik wejdzie impregnatu

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
wydawalo mi sie ze robocizna mojego dachu byla okazyjna ale jak przegladnelam Wasze opinie to zlapalam sie za glowe.Wykonanie wiezby dachowej 200m dwuspadowego dacgu z garazem kosztowalo mnie 7000zl a polozenie foli i dachowki rowniez 7000zl.Co wy na to?