Betka 13.05.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Wtrące się jeśli chodzi o tą czeską więźbe to lepiej zapytać się ludzi co to już ją mają na dachu i są zadowoleni.Ja też taką chciałam kupić (gdzie indziej), ale jak facet przyszedł z reklamacją, że ma robaki w drewnie to wyszłam i tyle mnie widzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregori 13.05.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Drewno jest słowackie, a nie czeskie. Poza tym polecił je znajomy który już wieźbe zrobił. Ale i tak będe czujny:) Jutro jade je pooglądać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregori 15.05.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Zamówiłem tę słowacką więźbę. Cena jak mówiłem to 550 zł/m3 (bez rachunku). Drewno szałunkowe mają po 220 zł/m3 (deski do 2 m długości) oraz 390 zł/m3 (deski powyżej 2 m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.05.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Zamówiłem tę słowacką więźbę. Cena jak mówiłem to 550 zł/m3 (bez rachunku). Drewno szałunkowe mają po 220 zł/m3 (deski do 2 m długości) oraz 390 zł/m3 (deski powyżej 2 m) Gregori poprosze namiary na to drewno Ceny maja naprawde niezle...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.05.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Drewno 640 zł/m3 impregnacja ciśnieniowa.A o cenę ułożenia dachówki z blacharką się targuję. Pattaya czy moglbys podac mi namiary na ten tartak???? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 16.05.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Witam! Właśnie mi polecono drewno słowackie (sprzedaje firma z Bojszów). Znajomy, który dał mi namiar powiedział, że drewno jest na prawde 1 klasa. Dzwoniłem tam wczoraj dowiedzieć sie o cene - 550 zł/m3. Za impregnacje trzeba dodatkowo zapłacić ale cena i tak jest dobra. Gdyby ktoś był zainteresowany moge dać namiary. Moja delikatna sugestia. Warto się dowiedzieć czy to drewno nie pochodzi przypadkiem z wiatrołomów i wiatrowałów jakie przeszy po słowackiej stronie Tatr. Bo jeżeli tak to może ono być tańsze, ale co do wytrzymałości nie reczyłbym za takie drewno. Z tego co się orientuję to Słowacy jeszcze sprzątają po huraganie i jest możliwość sprowadzania tego drewna w tańszej cenie do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 17.05.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Witam !!!! Ja kupuje drewno z impregnacją po 565 zł za metr sześcienny .Miało być 580 ,ale udało się zbić cenę . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 17.05.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Pattaya czy moglbys podac mi namiary na ten tartak???? Dzieki Tartak p.Kwiatkowskiego w Kozłowie czy Woli kozłowej?Tuż pod Radomiem w stronę Kozienic.Olbrzymi zakład,solidna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.05.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Pattaya czy moglbys podac mi namiary na ten tartak???? Dzieki Tartak p.Kwiatkowskiego w Kozłowie czy Woli kozłowej?Tuż pod Radomiem w stronę Kozienic.Olbrzymi zakład,solidna firma. A moge prosic o jakis telefon??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 17.05.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 048 384-79-47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.05.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Wielkie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 17.05.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Pattaya czy moglbys podac mi namiary na ten tartak???? Dzieki Tartak p.Kwiatkowskiego w Kozłowie czy Woli kozłowej?Tuż pod Radomiem w stronę Kozienic.Olbrzymi zakład,solidna firma. A moge prosic o jakis telefon??? O to ciekawe. Tu urodziła się moja matka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregori 01.06.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Witam!Miejsce, w którym zamówiłem wieźbe nie jest aż tak godne polecenia jak się wcześniej wydawało. Nie dość, że spóźniają sie z dostawą to jeszcze zapowiedzieli, że nie bedzie to drewno sosnowe tylko świerkowe. Dowiadywałem sie, że świerkowe tez jest odpowiednie na wieźbe, ale mam do Was pytanko: Czy drewno śwerkowe jest tańsze od sosnowego i powinienem zarządać obniżenia ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIBON 04.06.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 ja byłem mniej orginalny ale troszke zaoszczedziłem i wcale sie nie napracowałem 12 kubików po 120zł 1440zlza sciencie drzew 100złza przywózke na działke 150zł 5kmza pociecie na miejscu tartak obiazdowy 45 zl za kubik540zł .2razy 0,75l luksusowa 50zł2razy sok jablko mieta 6złrazem ok.2900zł normalnie gotowe drzewo u nas 650 kubik 12 kubików po 650 zł to 7800 plus transport 250 zł8050zł bez komentarza pozdrawiam ach za impregnacie zapłace 250zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 04.06.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 witam !!!! A mówia ze się nie da zooszczędzić na budowie domu . Zaraz usłyszysz że dach ci sie zawali bo zapłaciłeś tak mało ,a impregnacja będzie slaba . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIBON 04.06.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 a niby dlaczego ma dach zawalic bo nie kosztował 10tys nie bądz facet smieszny pragne ci powiedziec ze drzewo z tartaku rowniez trzbeba przywiezc z lasu tylko marza inna wiec nie pajacuj o zawalaniu dachu . naczytałes sie muratora za duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 04.06.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 a niby dlaczego ma dach zawalic bo nie kosztował 10tys nie bądz facet smieszny pragne ci powiedziec ze drzewo z tartaku rowniez trzbeba przywiezc z lasu tylko marza inna wiec nie pajacuj o zawalaniu dachu . naczytałes sie muratora za duzo. Witam !!!! ZIBON -źle mnie zrozumiałes .Ja cię popieram i jestem wielkim zwolennikiem robienia oszczędności (nigdy się nie zgadzałem z tymi którzy twierdzą ze dom musi kosztować 350 -czy 400tys zl bo inaczej to będzie dziadostwo . sam będę oszczędzal na czym się da starając się kupowac porządne materiały i wiele robiąc sam . dam ci przykład : dostałem wycene mojego domu za stan surowy bez dachu za 35tys zł (robocizna ) wyśmiałem gościa i poszukałem po okolicznych budowach tanszej ekipy i znalazłem ludzi którzy będą budowali mi ten sam zakres za 12.5 tyś zl . (ludzie polecani przez kilku właścicieli nowo wybudowanych domów ) .Moja aluzja była skierowana do tych którzy uparcie twierdzą że oszczędzić się niewiele da .Są to niestety ludzie którzy maja dwie lewe ręce lub bardzo duzo pieniędzy . Twierdzą oni często że nie da się oszczędzic na wykończeniówce i jednocześnie kupują drzwi antywłamaniowe (po co jak złodziej wejdzie oknem) za 6 czy 8 tys zł . Ja od pół roku główkuje na czym zaoszczędzić i znalazłem (mam rozległe kontakty) kolege który działa w budownictwie i zna masę ludzi .załatwił mi stal (w najlepszej firmie) po 1,45 za kg , okna drewniane gorana z 35 % upustem (wyjdzie tyle ile dobre plastiki) bloczki fundamentowe poniżej 2 zł za szt ,okna dachowe taniej od cenników o 25 -30 % itd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 04.06.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 . Ja od pół roku główkuje na czym zaoszczędzić i znalazłem (mam rozległe kontakty) kolege który działa w budownictwie i zna masę ludzi .załatwił mi stal (w najlepszej firmie) po 1,45 za kg , okna drewniane gorana z 35 % upustem (wyjdzie tyle ile dobre plastiki) bloczki fundamentowe poniżej 2 zł za szt ,okna dachowe taniej od cenników o 25 -30 % itd . Darku, prośba jak możesz to daj znać na priva gdzie można taniej kupić te materiały, w lipcu startuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIBON 06.06.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 SORY FAKTYCZNIE CIE ZLE ZROZUMIAŁEM ALE JAK CZYTAM TE BREDNIE TYCH NYGUSÓW CO MAZĄ O DOMKU I TWIERDZĄ ZE TANIE NIZ 300TYS TO LEPIEJ NIE STARTOWAC TO HU.. MNIE STRZELA POPROSTU ŻENADA.JA BUDUJE DOM Z MURATORA POD DĘBEM I WIEM ZE ZE 220TYS TO BĘDZIE KONIEC BUDOWY I DOM BEDZIE WYKOŃCZONY.TO JEST MOJA DRUGA BUDOWA WIĘC WIEM CO MÓWIE I MOZNA MIEC DOBRZE WYKOŃCZONY DOMEK ZA TE KASE OCZYWISCIE TROSZKE TRZEBA POPRACOWAĆ SAMEMU ALE CZYŻ NIE WARTO POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 16.06.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Zibon Mam pytanko odnośnie tego drzewa które sam załatwiałeś.Co z kwestią suszenia tego drewna, czy od razu je kładłeś czy może gdzieś suszyłeś? jarek244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts