przemek568 18.11.2020 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Witam serdecznie Chciałbym na próbę kupić DANFOSS Eco elektroniczny termostat grzejnikowy bluetooth i założyć w jednym pokoju. Mieszkam w domu , grzeje gazem , piec immergas. Mam takie pytanie ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć na to odpowiedzi. Przykładowo zakładam taki termostat , i na przykład w pokoju mam 18 stopni a na termostacie ustawiam sobie np temp 21 stopni i co ta głowica uruchamia wtedy piec ? , nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi czy trzeba do tego jakąś "centralkę" , jak niby następuje komunikacja tego termostatu z piecem ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimowyAlkoholik 19.11.2020 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Głowica nie ma komunikacji z piecem. Jak chcesz żeby termostat pokojowy sterował piecem to zastosuj np. Tybox 137 bezprzewodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 19.11.2020 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Ten termostat to tak naprawdę sam w sobie jest bardziej precyzyjny. Jeśli temperatura na zasilaniu jest wyższa to termostat przymyka dopływ ciepłej wody w obiegu c.o. Jeśli jest za niska, to otworzy się na MAX i to wszystko.Osobną sprawą jest czy istnieje możliwość jego zaprogramowania, by sam korygował temperaturę w pomieszczeniu do wartości przez Ciebie zadanych w określonych porach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 19.11.2020 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Głowica termostatyczna reguluje grzejnikiem na podstawie odczytu temperatury w pomieszczeniu - nie mierzy temperatury wody zasilającej.Sama głowica nie komunikuje się bezpośrednio z kotłem a jedynie z telefonem poprzez Bluetooth - aplikacja do sterowania z możliwością zadania programów ogrzewania.Możliwe że producent przewidział możliwość wpięcia jej w bardziej zaawansowany układ sterujący - trzeba pytać u źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts