Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

IMMERGAS TERA + sterownik CARV2+ czujnik temp. zewnętrznej+ podłogówka

ciufek

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Proszę o pomoc w kilku tematach:

1.Czy sterownik posiada funkcję utrzymania automatycznej temperatury w instalacji?

2. Czy jest możliwość wyłączenia wpływu parametru temperatury wewnętrznej, tak aby piec uwzględniał tylko temperaturę zewnętrzną.

3. Jaki jest wpływ zmiany parametru BUILT na pracę kotła? Mam w całym domu podłogówkę a parametr ustawiony na 10. Instrukcję mówią że należy w tym przypadku zwiększyć (nawet do 20). Jak zmienia to działanie kotła.

4. Czy jest możliwość zmiany histerezy? Jeśli tak to jak?

Witam wszystkich.

Proszę o pomoc w kilku tematach:

1.Czy sterownik posiada funkcję utrzymania automatycznej temperatury w instalacji?

2. Czy jest możliwość wyłączenia wpływu parametru temperatury wewnętrznej, tak aby piec uwzględniał tylko temperaturę zewnętrzną.

3. Jaki jest wpływ zmiany parametru BUILT na pracę kotła? Mam w całym domu podłogówkę a parametr ustawiony na 10. Instrukcję mówią że należy w tym przypadku zwiększyć (nawet do 20). Jak zmienia to działanie kotła.

4. Czy jest możliwość zmiany histerezy? Jeśli tak to jak?

w tym temacie znajdziesz odpowiedzi na wszystkie zadane pytania >> https://forum.muratordom.pl/showthread.php?190052-Immergas-Victrix-X-2-v-2011-ustawienia-opinie-porady

• 3 weeks później...

Dzięki montixe.

Przeczytałem większość tego tematu.

Często wspominacie o parametrze MODUL. Gdzie go znaleźć na sterowniku CAR V2 nie mam go(nawet po wpisaniu hasła i wejściu w zakładkę CODE)??

Możesz mi jeszcze podpowiedzieć czy można zmienić gdzieś modulację pompy obiegowej??

Mam ok 1000m rurek a przepływy na poziomie 0,5.