an-bud 04.12.2020 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2020 Przy budowie na zgłoszenie oszczedzić mogę na stan surowy otwarty....poddasze jednak zrobię.....kilka spraw przemawia za....łatwiej z fotowoltaika dodatkowe metry..... minus to schody (raczej drabinka) no i dodatkowe koszty. Zastanawiałem się nad cieciem kosztów ....mam okna i drzwi z odzysku chyba za dwie flaszki ale wygladać domek będzie mało zadowalająco wiec poczekają na następny, mam z odzysku drewno 100 letnie w cenie opału i najważniejsze kilka fajnych pomysłów:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej-kolanko 04.12.2020 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2020 Jednak patrząc na domek u Pana z youtuba to schody u niego zajmują zbyt dużo miejsca. Ewentualnie można zastanowić się nad drabinką. Co do wiatrołapu, to po przekształceniu budynku na mieszkalny można na zgłoszenie dobudować taras lub ganek. Mam jeszcze pytanie odnośnie budowy takiego budynku na działce budowlanej. Nie można postawić na takiej działce budynku rekreacji indywidualnej tylko budynek gospodarczy. Czy może ktoś z Państwa przekształcał już taki budynek ? Pan z youtuba ma łatwiej, przekształca domek BRI na mieszkalny. Buduję budynek gospodarczy, wydaję 100,000 a później nie mogę go przekształcić na mieszkalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiomis 11.01.2021 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Teraz po nowelizacji tarasy i ganki nawet bez zgłoszenia idzie zbudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts