ai3 21.11.2020 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2020 (edytowane) Witajcie, Niedawno musiałem trochę pogrzebać przy podłogówce, mianowicie pociły się dwa przepływomierze które wymieniłem plus zainstalowałem grzejnik łazienkowy na przygotowanej wcześniej linii. Dopuściłem wody do instalacji, ciśnienie na zegarze przy buforze jest dobre i stałe, zakładam, że po takich pracach powinienem teraz odpowietrzyć instalację. Szczególnie, że w jednym z pokoi jest zdecydowanie chłodniej niż w innych. Przegrzebałem internet i wiem że należałoby zamknąć wszystkie linie poza jedną i włączyć maksymalne obroty pompy obiegowej. Problem w tym, że u mnie źródłem jest pompa ciepła (dokładnie Nibe F1255), pompa obiegowa jest zintegrowana w niej i nie mam dostępu do sterowania obrotami (lub nie umiem go znaleźć). Przesyłam zdjęcia bufora oraz rozdzielni z prośbą o poradę co zrobić by ten jeden pokój również był ciepły. Edytowane 21 Listopada 2020 przez ai3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 21.11.2020 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2020 Witajcie, Niedawno musiałem trochę pogrzebać przy podłogówce, mianowicie pociły się dwa przepływomierze które wymieniłem plus zainstalowałem grzejnik łazienkowy na przygotowanej wcześniej linii. Dopuściłem wody do instalacji, ciśnienie na zegarze przy buforze jest dobre i stałe, zakładam, że po takich pracach powinienem teraz odpowietrzyć instalację. Szczególnie, że w jednym z pokoi jest zdecydowanie chłodniej niż w innych. Przegrzebałem internet i wiem że należałoby zamknąć wszystkie linie poza jedną i włączyć maksymalne obroty pompy obiegowej. Problem w tym, że u mnie źródłem jest pompa ciepła (dokładnie Nibe F1255), pompa obiegowa jest zintegrowana w niej i nie mam dostępu do sterowania obrotami (lub nie umiem go znaleźć). Nie kombinuj z PC tylko przelej zapowietrzone petle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts