Lucyk102 21.11.2020 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2020 Witam. Od trzech tygodni ocieplem sok dom. Styropian jest już położony zapiankowane szczeliny i dotarty. Wczoraj ściągnąłem na pierwszej ścianie siatkę i tu buumm w nocy temperatura spadła do -1. Do wczoraj temperatura była w granicach 4-10C. Dziś już przerwalem pracę i czekam na poprawę pogody. Moje pytanie polega na tym czy nic się nie stanie jak temperatura tak spadła? I na jak długo mogę pozostawić styropian bez zabezpieczenia klejem i siatka? Co jeśli temperatura do wiosny będzie tak niska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 21.11.2020 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2020 Ja jestem w podobnej sytuacji o ile nie gorszej. Na większości ścian mam już siatke zatopioną w kleju. Z tego co czytałam styropian spokojnie przezimuje. Na wiosnę starujesz 0,5 mm i polecisz z koksem. Ja albo muszę dołożyć finalną warstwę kleju i zagruntować - co nie jest raczej możliwe z uwagi na ilość metrów - albo zagruntować to co jest wskazanym przez producenta systemu gruntem, żeby położona już warstwa nie odpadła po zimie. Koszt bagatela 600 zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts