lakatus 22.11.2020 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 (edytowane) Dzien dobry, w mieszkaniu mam zakończenie pionu grzewczego, chciałbym zwiększyć efektywność grzania takiej rury. Macie Państwo doświadczenie z przeróbkami takich wynalazków: dospawanie dodatkowych żebrowań cos na wzór grzejników faviera ? Średnica rur to 60mm, odstęp miedzy rurami ok 24mm. Myślicie ze dospawanie takich lamel prostokątnych nałożonych na te dwie rury miałoby sens ? Edytowane 22 Listopada 2020 przez lakatus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.11.2020 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Zakup sobie radiator o odpowiedniej średnicy, rozetnij - rurę CO oczyść , zamontuj radiator poprzez skręcenie . Tym samym zwiększysz powierzchnię i będzie grzejni-czek bardzo wydajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakatus 22.11.2020 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 hmm no to tych radiatorow bede potrzebowal sporo no i pytanie czy znajde takie by nasunac je na dwie idace obok siebie rury a przypomne odstep miedzy sciankimi tych rur to ok 24 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakatus 22.11.2020 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 ale mam chyba pomysl inny zrobi obudowe prostokatna wykonana z blachy wraz z lamelami radiatora okalajaca te dwie rury scisle przylegajaca do nich (bez koniecznosci spawania (dwie czesci obudowy moglyby byc skrecone srubami a w srodu rury grzewcze )? zadnej ingerencji w instalacje jedynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.11.2020 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 ale mam chyba pomysl inny zrobi obudowe prostokatna wykonana z blachy wraz z lamelami radiatora okalajaca te dwie rury scisle przylegajaca do nich (bez koniecznosci spawania (dwie czesci obudowy moglyby byc skrecone srubami a w srodu rury grzewcze )? zadnej ingerencji w instalacje jedynie Ja tylko podsunąłem Ci pomysł z radiatorem, nie chodzi mi o to, abyś zamontował właśnie takie ale o samo rozwiązanie. Najlepiej byłoby zrobić jakieś półki, drabinki, które prócz tego, że byłyby funkcjonalne - mokry parasol, czapka, rękawiczki, to jeszcze estetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakatus 26.11.2020 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 Ja tylko podsunąłem Ci pomysł z radiatorem, nie chodzi mi o to, abyś zamontował właśnie takie ale o samo rozwiązanie. Najlepiej byłoby zrobić jakieś półki, drabinki, które prócz tego, że byłyby funkcjonalne - mokry parasol, czapka, rękawiczki, to jeszcze estetyczne. tam nie ma za wiele miejsca zczegolnie od storny drzwi one musza moc otwierac sie na te 90stopni-100stopni na wypadek wnoszenia czegos. Te grzejniki faviera mi sie podobaja moze da rade zdobyc gdzies taka spirale ktora bym nasunal nawinal na te rury przyspawal punktowo do niej i pieknie bez przerobek zaadopotowal rure jako bardziej wydajen urzadzenie grzejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts